• A Nielsen felmérést végzett az aktív játékosok körében
  • A koronavírus-járvány hatásait vizsgálták

A Nielsen nemrégiben felmérést végzett négy jelentős piacon, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban, ahol 3000 aktív játékost* kérdeztek meg arról, hogyan változtak meg a szokásaik a koronavírus-járvány következtében.

nielsen-igy-valtoztak-a-videojatekos-szokasok-a-koronavirus-jarvany-miatt.jpg

Az adatok azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban a játékosok 45%-a többet játszik, mint eddig - ez az arány a franciáknál 38%, a briteknél 29%, a németeknél pedig 20%. A multiplayer népszerűsége is nőtt, Amerikában 29% játszik többet online, mint eddig, de Franciaországban például a személyes multi (+9%) jobban nőtt, mint az online (+5%), bizonyára amiatt, mert a kijárási tilalom következtében a családok sokkal több időt töltenek együtt.

A költekezés is jelentősen megnőtt, a tengerentúlon például 39% válaszolt úgy, hogy többet költ mostanában játékokra, mint általában. Mint ahogy a streamelt tartalmak népszerűsége is megugrott: az Egyesült Államokban és Franciaországban több mint 40 százalék mondta azt, hogy több ilyet néz mostanában, mint eddig.

*aktív játékos: rendelkezik PC-vel vagy jelenlegi generációs konzollal, hetente legalább egy órát játszik, és az elmúlt félévben legalább egy játékot vett.

Támogasd te is a PC Gurut!