• Forradalmi mesterséges intelligenciával érkezik a MotoGP 19
  • A neurális hálózatokon alapszik a tanulási folyamat

Azt már a bejelentés során is hallhattuk, hogy a mesterséges intelligencia tekintetében egészen forradalminak ígérkezik a MotoGP 19, most azonban kicsit részletesebben is betekinthetünk a fejlesztési folyamatba, a legújabb videónapló ugyanis bemutatja, hogy készült A.N.N.A., vagyis az Artifical Neural Network Agent.

ime-anna-a-motogp-19-mesterseges-intelligenciaja.jpg

A Milestone az AI-megoldásokra specializálódott Orobix-szal közösen fejlesztette ki a MotoGP 19 mesterséges intelligenciáját, méghozzá a neurális hálózatokra alapozva. Ez persze nem volt könnyű feladat: több mint két évnyi munka van benne, melynek során a legintenzívebb időszak - legalábbis az AI számára - az a pár hónap volt, amikor naponta 200 ezer versenyt szimuláltak le számára, hogy megtanulhassa, milyen viselkedés vezet sikerre és melyik nem.

"A játékot a lelkes közösségünk visszajelzései alapján fejlesztettük tovább" - mondta a MotoGP 19 producere, Michele Caletti. "Az egyik leggyakoribb kérés a kihívás növelése volt, valamint az, hogy tegyük természetesebbé az AI viselkedését. A neurális hálózatok segítségével mindkét célt el tudtuk érni, az eredmények pedig minden előzetes várakozásunkat túlszárnyalták. Tényleg úgy érzem, hogy ez az első lépés lesz egy innovatív úton, melynek köszönhetően a neurális hálózatok innentől elengedhetetlen részei lesznek a játékaink fejlesztésének."

A MotoGP 19 június 6-án jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, pár héttel később pedig Switch verzió is várható belőle.