Imperium Romanum vagy Imperial Rome?Ez a játék lesz a folytatása a bolgár fejlesztők Glory of the Roman Empire című stratégiájának. A csapat és a kiadó honlapján egyelőre nincs információ róla, így csak egy-két külföldi híroldal és a Haemimont hivatalos fóruma alapján tudok veletek részleteket megosztani. Amennyiben nem Imperium Romanum néven kerül világszerte, így valószínűleg kis hazánkban is a boltok polcaira (Németországban biztosan így fogják hívni), akkor természetesen javítjuk a címet.

A név alapján nem meglepő, hogy a Római Birodalom idején egy kormányzó bőrébe kell bújni, a nép ügyes-bajos dolgait intézni, felépíteni egy működő gazdaságot, és megszervezni, majd háborúba vezényelni a hadsereget. A fejlesztők tényekre alapoznak, így a történet is ismerős lesz majd az iskolapadokból, illetve a környezet is autentikus épületekkel, helyszínekkel lesz tele, mint amilyen például a Circus Maximus, a gladiátoriskolák vagy a színházak. Építeni lehet még erődöket, hidakat és ostromgépeket is, hogy csak néhányat említsek, az egységeinket pedig fejleszthetjük majd. A kereskedelem is helyet kapott a játékban, más provinciákkal üzletelhetünk különféle javakért, a pénznem a dénár lesz.

Játék közben több tényező is befolyásolhatja az események alakulását, mint a bűnözés vagy a természeti katasztrófák (például áradás vagy aszály). Mindehhez sajnos nem társul olyan pazar grafika, mint napjaink csúcskategóriás RTS-eihez, de azért itt is lesz néhány ismerős effekt, például a depth-of-field is tiszteletét teszi és a víz szintén szépen néz ki, valamint azt is ígérik, hogy az épületek részletesen ki lesznek dolgozva.

Nos, eddig ennyit sikerült kihámozni, tömören mindenből több, jobb és szebb lesz. A megjelenést jövő év elejére tervezik, addig talán még kiderül pár dolog a játékról.