A V4 Future Sports Festival 2018-ban és 2019-ben a hazai és környező országok játékosainak igazi ünnepe volt. A kiemelkedő színvonalú e-sport versenyeket jegyző esemény 2020-ban a koronavírus következtében elmaradt, azonban 2021-ben ismét visszatér, bár más formában.

November 14-24. között két játék hazai és nemzetközi játékosai találkoznak egymással Budapesten, hogy megküzdjenek a dicsőségért és a 325.000 eurós összdíjazásért, idén azonban a nézők csak online élvezhetik majd a műsort, ugyanis a versenyt a koronavírus új hulláma miatt zárt kapuk mögött rendezik meg.

A MAGYAROK EGYIK KEDVENCE, A CS:GO

v4-fest.jpg

(Forrás: V4 Future Sports Festival, 2018)

A Counter Strike: Global Offensive az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb e-sport játéka, rengeteg kedvelője van Magyarországon is, nem véletlen, hogy voltaképp nincs nagyszabású verseny nélküle idehaza. A játék során két darab ötfős csapat küzd meg egymással, az egyikük feladata, hogy élesítsen a pálya kijelölt részén egy tárgyat, a másik csapatnak pedig ezt meg kell akadályoznia. Amelyik csapat előbb éri el a kijelölt számú körgyőzelmet, az nyeri meg az egész meccset.

Az idei eseményen összesen 12 csapat vesz részt, melyek közül 4-en a regionális selejtezők után megrendezett V4 Future Sports 2021 Online Cup továbbjutói, 4-en a V4-es országok nemzeti e-sport szövetségei által delegált résztvevők, 4-en pedig meghívott sztárcsapatok az aktuális világranglista és a régiós kötődés alapján.

Az összesen 60 játékos 12 csapatban november 14. és 21. között küzd majd meg egymással két csoportkörben, majd egyenes kieséses szakaszban a verseny során, az összdíjazás pedig nem kevesebb, mint 300.000 euró! A verseny élőben az esemény médiapartnere, az Esport1 online csatornáján lesz követhető.

A VISSZATÉRŐ VIRTUÁLIS FUTBALL

A FIFA-széria évtizedek óta az egyik legnépszerűbb sportszimulátor játék, melynek évről évre megjelenő új verziója folyamatosan az eladási toplisták élén szerepel, e-sport követőbázisa pedig az egyik legnagyobb. A 2018-as V4 Future Sports Festival után ismét a kiemelt versenyjátékok között szerepel a széria legújabb darabja, a FIFA 22, melyet ráadásul a konzolok új generációján, Playstation 5-ön fognak játszani a versenyzők. Az összdíjazás itt 25.000 euró, és 8 ország 16 játékosa küzd meg érte, akik 2 fős csapatokban versenyeznek. Magyarországot a FIFA körökben ismert és elismert molnargabo, valamint chris_maj fogja képviselni!

A V4FSF FIFA 22 versenye november 22-24. között zajlik majd.

A V4 Future Sports Festival 2021-es Online kiadásával cél a speciális járványügyi helyzetben a verseny folyamatosságának biztosításával a Visegrádi Négyek szocio-kulturális kapcsolatainak elmélyítése, a V4 közös identitás erősítése a videojátékos közönség körében, továbbá az online lebonyolítás lehetőségét felhasználva a V4-en túli balkáni és kelet-európai országok bevonása a fesztivál ökoszisztémájába.