• Ingyen Oculus Riftet osztogat a gyártó
  • Ha legalább 300 dollárt adtál a 2012-es gyűjtésre, tiéd egy Kickstarter Edition Oculus Rift
  • Mától lehet előrendelni az Oculus Riftet
  • Pontos ár és megjelenési dátum továbbra sincs

A mai nap előrendelhetővé válik az Oculus Rift (ennek kapcsán friss hír, hogy pénzt addig nem vonnak le, ameddig a kiszállítás el nem kezdődik), a nagy mérföldkő elérése előtt azonban a csapat egy fontos bejelentést tett: azok, akik 2012-ben, a Kickstarter kampány során segítették, hogy a virtuális valóság szemüveg megvalósulhasson, egy ingyenes Kickstarter Edition Oculus Riftet kapnak -- persze, nem mindenki.

Csak azoknak jár a Kickstarter Edition Oculus Rift, akik a fejlesztői készletre ruháztak be, ami 300 dollár volt.

Akik erre jogosultak (5640 ilyen ember van), azok február elseje előtt kapnak majd egy kitöltendő kérdőívet a Kickstartertől, amiben az illetőnek meg kell adni a pontos lakcímét, ahova kiszállítják az eszközt. Csavar azonban itt is van, a Rift ugyanis első körben csak 20 országban lesz majd elérhető (ezek listája itt található - Magyarország nincs rajta), de a csapat azt ígéri, hogy igyekeznek megoldást találni azok számára, kik nem az említett országok egyikében laknak.

oculus-rift-vegleges.jpg

Érdemes még tudni, hogy a Kickstarter Edition Oculus Rift, lényegében egy előrendelt példánynak számít, vagyis jár mellé a Lucky’s Tale és az EVE: Valkyrie is -- előbbi egyébként „szériatartozék,” utóbbit viszont csak azok kapják, akik lefoglalták a példányukat.

Kiszállítás, tehát az Oculus Rift pontos megjelenéséről és áráról nem szól a fáma, de a kérdőív és az ajándék követelményei alapján február után érkezik a cucc, és legalább 300 dollár lesz. Ne felejtsétek: holnap hajnalban Palmer Luckey a Redditen válaszol a rajongók kérdéseire, így remélhetőleg okosabbak leszünk holnap ilyenkor.