Star Wars- és LucasArts-rajongóként még mindig nem találok szavakat a kiadó bezárására, és ha esetleg eszembe is jut valami, ami távolról ugyan, de leírja, mit gondolok, rájövök, hogy nem bírná el a digitális nyomdafesték... Szóval, ahelyett, hogy a fájdalmas búcsú sebeit tépkednénk, inkább "örüljünk", hogy az Activision volt olyan jófej, és elérhetővé tette a 2000-es évek első felének legjobb Star Wars-játékai, a Jedi Knight II: Jedi Outcast (adatlapunkon) és a Jedi Academy forráskódjait. A két, 10 mega körüli fájlt a szerverünkről is letölthetitek (itt és itt), és bár ezek nem tartalmazzák magát a játékot, a modok készítői számára igazi kincsek lehetnek -- főleg most, hogy már minden reményünk szertefoszlott egy Jedi Knight IV: Kyle Katarn szétrúgja a megint visszatérő Birodalom alfelét című alkotást illetően.

"A Raven csapata nagyon sajnálja, hogy bezár a LucasArts, szerettünk velük dolgozni az évek során. Sok sikert kívánunk a sok tehetséges, menesztett dolgozónak, és bízunk benne, hogy találnak állást az ipar más cégeiben. Szerettük és értékeltük a Jedi Outcast és Jedy Academy elkészítésének lehetőségét. Ajándékként adjuk hát át a közösségnek e két játék forráskódját, mellyel megköszönjünk a máig aktív rajongótábor közreműködését, és a modderek fáradhatatlan fejlesztői kedvét." -- írja a Raven a Kotakuhoz eljuttatott közleményében.

Mit is mondhatnánk még? Ha szeretitek a modokat és van tapasztalatotok a Quake 3 motoros programok terén, akkor a kódhalmazból nagyon sokat tanulhattok. De persze egyéb, programozóként dolgozó olvasóink számára is érdekes lehet a fájlok böngészése.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!