Nemrégiben került piacra a Mortal Kombat 1, ami egy ügyes, Marvel-es húzással alaposan megkutyulta a széria idővonalait, majd elrendezte a szálakat, hogy igazán emlékezetes élményt nyújtson. Dibuck is csupa jót írt róla az oldalon, ahogy én is lelkendeztem egy sort az OGEX-rendezvényekre szánt ingyenes különszámban. Persze Ed Boonék nem szoktak tétlenül ülni a babérjaikon, így most sem várták, hogy a sült galamb a szájukba repüljön. Helyette már a DLC-ken dolgoznak, méghozzá nagy találgatások közepette, hiszen Ghostface bélépőjét a Sikoly-filmekből például sokan várnák a sorozatban. Sőt, emellett a legújabb epizód még ingyenessé is vált.

pcguru-mortal-kombat-onslaught-netherrealm-free-to-play-ingyenes-3.jpg

Persze nem a frissen megjelent Mortal Kombat 1-ről van szó, hanem a mobilos Mortal Kombat: Onslaughtról, ami iOS és Android rendszereken tölthető, mint free-to-play játék, egy karakter-gyűjtő RPG. A NetherRealm ingyenesen játszható kalandja 364 nappal a bemutatása után került ki a bétatesztből. A játék talán legnagyobb húzóerejét a "mobil-exkluzív" történet jelenti, amely "kiváló minőségű látványt, filmszerű átvezetőket és csonttörő akciókat" ígér, melyben a játékosok ezúttal Raiden oldalán akadályozzák a bukott Shinnok törekvéseit arra, hogy visszanyerje erejét. Az akció "masszív, valós idejű csoportos csatákban" zajlik, melyeken egyszerre akár tíz harcos is részt vehet, és a játékosoknak a négy bajnokból álló csapatukat kell úgy összeállítaniuk, hogy az egyre nehezebb kihívásokkal is szembe tudjanak nézni.

pcguru-mortal-kombat-onslaught-netherrealm-free-to-play-ingyenes-4.jpg

A játékban olyan jól ismert arcok szerepelnek, mint Sub-Zero, Liu Kang, Scorpion és Kitana, de "ritka, rajongók által kedvelt változatok" is felbukkannak. Mindegyikük egyedi speciális mozdulatokkal és passzív skillekkel rendelkezik, a játékosok pedig fejleszthetik karaktereik harci képességeit, felszerelésüket. Persze mindennek ára van, és F2P játéknál nem meglepő módon ezt akár szó szerint is vehetjük, hiszen a játékban rengeteg pénzt elkölthetünk, mindemellett az arénában PvP-akcióra is van mód, méghozzá valós idejű meccsek képében.