Az elmúlt hetek leginkább a gamescom bűvöletében teltek a játékiparban, azonban szerencsére ez korántsem jelenti azt, hogy ne jelent meg volna semmi érdekes vagy épp izgalmas cím az elmúlt két hétben, sőt, a nyár egyik (ha nem a legnagyobb) meglepetése is befutott nemrég. Lássuk hát, mit érdemes kipróbálni annak, aki friss indie vagy AA kategóriás játékokkal ütné el az időt így a nyár legvége felé!

Rebel Galaxy Outlaw

  • Megjelenés: 2019. 08. 13.
  • Mire: PC (PS4-re és Nintendo Switch-re is érkezik majd a jövőben)
  • Ár: 24,99 euró (nagyjából 8200 forint) az Epic Store kínálatában
  • Epic Store oldal

A Rebel Galaxy Outlaw a 2015-ös Rebel Galaxy folytatása (egész pontosan annak a játéknak az előzményeit meséli el), ennek megfelelően pedig egy kőkemény űrszimulátor. A történet főhőse, Juno Markev, volt már jobb passzban is: egy gyilkos üldözi, rengeteg adósságot kéne kifizetnie, ráadásul van egy olyan érzése is, hogy a problémái most kezdődnek csak igazán. Ezen a ponton lépünk közbe mi, a játékosok, hogy megpróbáljuk kihúzni őt a csávából.

Mindehhez pedig adott egy lecsúszott, lezüllött, fizikai melósokkal, fuvarosokkal, tolvajokkal és törvényen kívüliekkel tömött terület a Dodge Sector képében, amit számtalan űrhajóval bejárhatunk, miközben bárokban billiárdozunk, életre-halálra menő tűzharcokban veszünk részt, vagy egyszerűen csak hallgatjuk a játék 24 órányi zenéjét. Az űr csak ránk vár, de vigyázzunk: errefelé nehéz boldogulni és még nehezebb életben maradni.

DARQ

  • Megjelenés: 2019. 08. 15.
  • Mire: PC
  • Ár: 16,79 euró (nagyjából 5500 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

Te hogyan szabadulnál ki a saját rémálmodból? A DARQ főhőse Lloyd, egy egyszerű fiú, aki egy éjszaka rájön, hogy álmodik. Éber alvása azonban hamar baljós fordulatot vesz, mikor az álom rémálomba fordul, ő pedig akárhogy igyekezik, egyszerűen nem tud felkelni belőle. Ahhoz, hogy felébredhessen, Lloydnak szembe kell néznie legnagyobb félelmeivel és tudatalattija legsötétebb zugaival, azonban nem árt, ha óvatos, hiszen ki tudja, milyen szörnyűségek rejtőznek elméje sötétjében.

A DARQ a fentieknek megfelelően egy szürreális látványvilággal megtámogatott, sokszor kifejezetten félelmetes (de minimum nyomasztó) hangulató platformer, ahol a legtöbb fejtörőt az álomvilág különös fizikájának vagy szerkezetének a manipulálásával oldhatjuk meg. Nem árt azonban vigyázni, hiszen a rémálmot Lloydnál sokkal erősebb és gyorsabb lények is járják, akiket esélyünk sincs legyőzni, csakis akkor, ha okos taktikával inkább elkerüljük őket.

Remnant: From the Ashes

  • Megjelenés: 2019.08.20.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One
  • Ár: 39,99 euró (nagyjából 13 000 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Remnant világa sötét és komor: a háttértörténet szerint egy másik dimenzióból érkező, ősi gonosz megszállta és bekebelezte a Földet, ez pedig majdnem az emberiség teljes kipusztulásához vezetett. A kevés túlélők egyikeként a feladatunk felvenni a harcot a megszálló démonokkal és visszafordítani a visszafordíthatatlant, akkor is, ha ehhez a Föld határain túllépve, idegen világok sorát is be kell járnunk.

remnant-from-the-ashes-01.jpg

A Remnant lényegét tekintve egy souls-like játék, azaz felépítésében, mechanikáiban nagyban hajaz a FromSoftware klasszikus játékaira, azonban kicsit tovább gondolja is a jól ismert receptet, méghozzá egy igen érdekes elemmel: a lőfegyverek hozzáadásával. A végeredmény pedig így egy jóval pörgősebb és kicsit megengedőbb program lesz, melyben gépfegyverrel vagy épp ismétlőkarabéllyal a kézben vehetjük fel a harcot az életünkre törő démonhordával, de nem árt, ha vigyázunk: elég egy rossz mozdulat és nekünk (az emberiség maradékával egyetemben) végünk.

RAD

  • Megjelenés: 2019.08.20.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Ár: 19,99 euró (nagyjából 6600 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A RAD egy színes, szagos posztapokaliptikus világban játszódó rougelike RPG, melyben egyetlen baseball ütővel felfegyverezve kell megmentenünk az emberiséget. A játék háttértörténete szerint egy olyan Földön járunk, ami kétszer is a kihalás szélére került már, főszereplőnk pedig egy fiatal tinédzser, aki egymaga bemerészkedik az ismeretlen szörnyekkel és más veszélyekkel tömött, folyton változó és mutálódó radioaktív senkiföldjére.

Ahogy haladunk előre az ismeretlen felé, úgy fog folyamatosan változni és torzulni a főszereplőnk teste is. Az átlagos ember természetesen nem élhetné túl a senkiföldje mélyén uralkodó viszonyokat, bennünk viszont szerencsére (?) már nem fog maradni szinte semmi emberi, mire elérjük ezeket a tájakat. A kérdés már csak annyi, hogy mutációk ide vagy oda, vajon elég-e egy baseballütő a világ megmentéséhez?

Battle Planet – Judgement Day

A Battle Planet – Judgement Day egy rougelike akciójáték, melyben szó szerint teljes bolygók állnak rendelkezésünkre a lövöldözéshez és mészárláshoz. A galaxis három legkeresettebb bűnözőjének egyikét alakítva, őreink elől megszökve nincs más választásunk, át kell verekednünk magunkat a rendőrökön, a katonaságon és egy sor vérszomjas idegenen is, amennyiben élni akarunk. Ráadásul nem árt, ha sietünk, hiszen ha nagyon kihúzzuk a gyufát, az illetékesek akár a bolygót is kirobbanthatják alólunk.

A játék ennek megfelelően egy hatalmas fordulatszámon pörgő, adrenalintól tocsogó akciójáték, ahol bármilyen irányból támadhatnak ránk az ellenségek. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, időről-időre felbukkan egy-egy főellenség is, akiknek a fejlesztők szerint az egyetlen célja, hogy kicsinálják a kontrollerünket. Aggodalomra azonban semmi ok: a felszerelésünk és a képességeink folyamatosan fejlődnek az egyes végigjátszások során, és ez a haladás a következő próbálkozásunkban is érződni fog, így pedig lassan de biztosan felülemelkedhetünk bármin, amit az univerzum a nyakunkba szabadít.

El Hijo

Az El Hijo egy spagetti-westerneket megidéző lopakodós kalandjáték, ahol egy hatéves kisfiút alakítunk, akinek feltett szándéka, hogy megtalálja az anyját. A főszereplőnk korából adódóan a nyílt harc sosem számít majd járható útnak a végigjátszás során, így inkább az eszünkre, a gyorsaságunkra és a találékonyágunkra kell majd támaszkodnunk, ha boldogulni akarunk ebben az igencsak stílusos grafikával felvértezett játékban.