A nyári hónapok jellemzően uborkaszezonnak számítanak a videojáték iparban, mikor az E3 kivételével még a fű se igen nő a kiadók háza táján. Ennek ellenére viszont az elmúlt két hétben is megjelent nem egy izgalmas indie vagy AA kategóriás cím, melyekre mindenképp megéri beruházni, ha valami friss, izgalmas játékkal szeretnénk elütni az időt. Mutatjuk is, mire érdemes lecsapni az elmúlt két hét terméséből.

Bloodstained: Ritual of the Night

  • Megjelenés: 2019.06.18.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One és Nintendo Switch
  • Ár: 39,99 euró (nagyjából 12 900 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Bloodstained: Ritual of the Night annak a Koji Igarashinak a legújabb játéka, aki annak idején a Castlevania sorozat producereként is tevékenykedett. A Bloodstained ennek megfelelően a neves széria szellemi örököse, mely annak idején bődületesen nagy sikert aratott a Kickstarteren is, ahol a platform egyik leginkább támogatott alkotása lett az összekalapozott 5,5 millió dolláros támogatásával.

A BloodStained: Ritual of the Night lényegében egy oldalnézetes, metroidvania stílusú akció-szerepjáték, mely a 19. századi Londonban játszódik. Főhőse Miriam, egy fiatal árva, akinek a teste lassan kristállyá változik egy rettenetes átok miatt, ahhoz pedig, hogy megmenthesse magát és a világot, keresztül kell jutnia egy démonokkal teletömött kastélyon, hogy végül a rémségek mesterét, Gebelt, is legyőzhesse. A Bloodstained ezen felül pörgős játékmenettel, izgalmas főellenfelekkel és 13 ingyenes DLC-vel kecsegteti a játékosokat.

My Friend Pedro

  • Megjelenés: 2019.06.20.
  • Mire: PC és Nintendo Switch
  • Ár: 16,79 euró (nagyjából 3400 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A My Friend Pedro egy elborult alapokra építkező, a villámgyors akciót az örökérvényű stílussal vegyítő alkotás, mely a Devolver Digital gondozásában jelent meg, és alighanem az elmúlt hét egyik legfelkapottabb címe lett a maga negyedmilliós eladásaival.

A My Friend Pedro a fejlesztők szerint egy agresszív ballett-előadás a barátságról, a képzeletről és egy ember azon vágyáról, hogy megsemmisítsen mindenkit, aki az útjába áll, méghozzá egy öntudattal rendelkező banán parancsára. A My Friend Pedro az elborult alapok mellett villámgyors akciót, néhány logikai feladványt, pusztítható környezetet és aprólékosan kidolgozott irányítást kínál, de nem maradhatott ki az akciójátékok egyik leglátványosabb kelléke, az időlassítás sem.

The Sinking City

  • Megjelenés: 2019.06.24.
  • Mire: PC, PS4 és Xbox One
  • Ár: 48,99 euró (nagyjából 15 850 forint) Epic Store-ban
  • Epic Store áruházi oldal

H.P. Lovecraft munkássága az elmúlt évek alatt gyakorlatilag kiapadhatatlan témát biztosított a szórakoztatóipar minden ágazatának, és nincs ez máshogy a videojátékok esetében sem: legutóbb az ukrán Frogwares csapata merített a Cthulhu-mítoszból. A stúdió eddig főleg a Sherlock Holmes játékai kapcsán volt ismert, legújabb alkotásukkal viszont enyhén szólva is sötétebb vizekre eveztek.

the-sinking-city-premier.jpg

A The Sinking City az 1920-as évek Amerikájában játszódik, egész pontosan a keleti parton elterülő Oakmont városában, melyet félig ellepett a víz egy kiadós áradás után. Ide érkezik meg a Charles W. Reed nevű nyomozó, hogy kiderítse, mi okozta az áradást, azonban hamar rá kell jönnie, hogy az egész jelenség hátterében valami elképesztően sötét, ép ésszel fel nem fogható rejtély húzódik. A The Sinking City igen izgalmas nyomozással, őrületbe hajló rettegéssel és persze az elmaradhatatlan csápos borzalmakkal várja azokat a játékosokat, akik nem félnek szembenézni a Nagy Öregekkel.

Seen

  • Megjelenés: 2019.06.21. (Korai hozzáférés)
  • Mire: PC
  • Ár: 3,99 euró (nagyjából 1290 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Seen első pillantásra egyike azoknak a minimalista grafikával felszerelt indie játékoknak, melyek elsősorban a hangulatukkal igyekeznek kiemelkedni a mezőnyből. A játék története egy magányos gyermeket állít a középpontba, akinek mi segítünk majd elmenekülni egy nagyon sötét és nagyon nyomasztó helyről. A Seen az eddigiek alapján egy igen ígéretes játéknak tűnik, azonban érdemes figyelembe venni, hogy jelenleg még csak egy nagyon rövid korai hozzáférésű verziója érhető el a Steamen, bár a fejlesztők azt ígérik, hogy ezt folyamatosan bővíteni fogják.

seen-indie-01.jpg

Untitled Goose Game

Az Untitled Goose Game nem árul zsákbamacskát, rögtön a címében minden benne van, amire számíthatunk a játék kapcsán. A House House alkotásában egy elszabadult, rosszindulatú libát alakíthatunk majd, akinek egyetlen célja, hogy egy békés kis település minden lakójának elrontsa a napját.

A játékmenetben ennek megfelelően nagy hangsúly kerül majd különféle tárgyak (például kulcsok) eltulajdonítására és a lopakodásra egyaránt, ráadásul, ha mindez nem lenne elég, a fejlesztők még egy külön beépített gágogás gombbal is kedveskedtek a játékosoknak. Mi ez, ha nem egy kihagyhatatlan ajánlat?

Among Trees

A legtöbb túlélőjáték általában valami zord, kellemetlen helyen játszódik, ahol a természet erőin kívül sokszor mutánsokkal, zombikkal vagy mind közül a legrosszabbal, más játékosokkal is meg kell küzdenünk. Ehhez képest az Among Trees egy sokkal nyugalmasabb élményt kínál, hiszen itt egy színes és élettől vibráló erdő mélyén kell majd boldogulnunk, miközben egyre csak bővítjük kicsiny házunkat.

Az élet persze errefelé sem lesz olyan könnyű: ha nem vigyázunk, hamar a nyakunkba szakadhatnak a környék ragadozói, de akár egy hóvihar is elkaphat minket, ha nincs szerencsénk. Ahhoz pedig, hogy boldogulni tudjunk élelmet és építőanyagokat kell majd találnunk ebbe a színes és élettel teli világban.