Ezen a héten már beköszöntött a május, és hozta magával az évnek azt a nagyon kellemes szakaszát is, mikor két percig nem tud konzisztens maradni az időjárás. Hajnalban munkába menet az ember még egy dzsekit is magára kap, délután már-már pólóban is melege van, hétvégén pedig beköszöntenek a szürke, nyomasztó esőfellegek, biztos ami biztos alapon. Az ilyen szeszélyes időjárás ellen egyértelműen az a legjobb megoldás, ha ki se mozdulunk a szobánkból, mi pedig mutatjuk, mivel érdemes elütni az időt odabent az elmúlt két hét terméséből.

Yuppie Psycho

  • Megjelenés: 2019.04.25.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Ár: 16,66 euró (5400 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

Az első munkanap mindig tele van bizonytalansággal és stresszel, hát még Brian Pasternack számára, aki a világ egyik legnagyobb vállalatánál, a Sintacorpnál készül munkába állni. A szegény családból származó fiatalember alulképzett, felkészületlen és abszolút bizonytalan az új állását tekintve, azonban hamar rá kell jönnie, hogy sokkal súlyosabb problémái is adódhatnak a Sintacorpnál. Az se biztos például, hogy túléli az első napját.

A Yuppie Psycho első pillantásra egy bizarr és elborult humorú, stílusos pixelgrafikával megáldott kalandjátéknak tűnhet, azonban ne dőljünk be neki, később bizony vér is fog folyni dögivel, mikor előkerülnek a durvább ellenfelek és szereplők. De ha valaki nem ijed meg a komolyabb témáktól, sőt, esetleg még bírja is őket, akkor érdemes lehet vetnie egy pillantást a Baroque Decay játékára.

MORDHAU

Ki ne álmodozott volna már legalább egyszer arról, hogy teljes lovagi páncélba bújva, súlyos kardot vagy épp buzogányt lengetve rak rendet egy középkori csatamezőn? A MORDHAU pedig pontosan ezt az élményt nyújtja nekünk, hiszen a Triternion legújabb a fókuszpontjában pont ezek a középkori összecsapások vannak.

A MORDHAU-ban fiktív középkori zsoldosokat alakítva eshetünk egymásnak maximum 64 fős multis csatákban, különféle szúró és vágóeszközök segítségével. A karakterünket nagy mértékben testre szabhatjuk, és a bőség zavara szerencsére nem csak itt, hanem a fegyvereknél is felüti a fejét. Választhatunk külőnféle lovagi kardok, fejszék és buzogányok közül egyaránt, de ha olyan kedvünk van, akár íjászkodhatunk vagy erődítéseket is építhetünk. A járék maga leginkább egy középkori Battlefieldként jellemezhet, így ha valaki bírja a nagyszabású összecsapásokat, annak érdemes lehet ránéznie.

Tales of the Neon Sea

A Tales of the Neon Sea egyszer már szerepelt Radar alatt cikksorozatunkban, akkor azonban még csak olyan címként, amire érdemes lehet a megjelenése után figyelni. Nos április utolsó napján a Tales of the Neon Sea megjelent, és már meg is vásárolható. Fontos viszont kiemelni, hogy a jelenlegi játék egy hosszabb történetnek az elejét meséli el, a többi fejezetet tartalmazó ingyenes frissítés pedig idén ősszel várható a fejlesztők szerint.

A kínai Palm Pioneer stúdió alkotása a közeljövő mocskos, lepukkant valóságába kalauzol el minket, ahol az emberek és az MI-k egymásra vannak utalva tengetik mindennapjaikat, bár ezzel a helyzettel egyik fél sincs kibékülve. Főhősünk egy egykori rendőrtiszt, aki mostanában leginkább magánnyomozóként és lecsúszott alkoholistaként próbál érvényesülni, azonban ennek a kellemes nihilnek az egyik pillanatról a másikra vége szakad, mikor lehetősége lesz elkapni egy brutális gyilkost, aki mindezidáig könnyedén megszökött a törvény elől.

A Tales of the Neon Sea 12-15 órás, történetközpontú végigjátszást ígér, pixel-art garfikával és változatos logikai feladványokkal megfejelve, mindezt pedig egy sötét és komor közeljövőbe helyezve. Elsősorban a cyberpunk zsáner kedvelőinek lehet ideális választás.

Close to the Sun

  • Megjelenés: 2019.05.02.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One
  • Ár: 29,99 euró (9700 forint) Epic Store-ból
  • Epic Store oldal

A Close to the Sun egy Bioshock-ra hajazó horrorjáték, ahol nem kisebb név tölti be a főgonosz szerepét, mint Nikola Tesla. A háttértörténet szerint Tesla épített egy hatalmas hajót, a Heliost, mely afféle utolsó menedékként szolgál a világ legzseniálisabb koponyáinak: egy nemzetközi vizeken hajózó, független kis közösség ez, ahol semmi sem áll a tudomány és a kísérletezés útjába. Csak hogy az álomból valahogy rémálom lett, az pedig a mi feladatunk lesz, hogy a hogyan kérdésre választ találjunk.

close-to-the-sun-radar-alol-01.jpg

A Close to the Sunban Rose Archer újságírót alakítjuk, aki nővérét, Adát, keresve jut fel a Helios fedélzetére, de hamar kénytelen rájönni, hogy az utópia már rég véres horrorba fordult. A termek üresek, a hajó karantén alatt áll, ráadásul úgy tűnik, hogy mindezért maga Nikola Tesla a felelős…

Gibbous – A Cthulhu Adventure

A Lovecraft által teremtett Cthulhu mítoszt sokan, sokféleképp feldolgozták már, ennek megfelelően pedig meglehetősen nehéz újat mutatni a témában. Mindez viszont nem szegte a román Stuck In Attic csapatának kedvét, akik egy humoros, de egyre sötétebb hangvételű, klasszikus point and click kalandjátékkal igyekeznek elvezetni minket a leírhatatlan borzalmak és kimondhatatlan rémségek világába.

A Gibbous története szerint Darkham városában egyre csak erősödik a gonosz. Újabb és újabb szekták bukkannak fel a sötét utcácskákban, ráadásul a városi könyvtáros véletlenül elszabadítja a sötét erőket, melynek hatására beszélni kezd a macskája is. A rejtélyeket összesen három főszereplő bőrébe bújva oldhatjuk majd meg, több mint 60 helyszínen, melyeket mind kézzel rajzoltak. Továbbá fontos még megjegyezni, hogy bár a játék egy humorosabb darab lesz, a fejlesztők szerint nem céluk kifigurázni Cthulhut és a többi Nagy Öreget, így ilyesmire ne is számítsunk.

DYSMANTLE

A DYSMANTLE története nem bonyolítja túl a dolgokat. A 10tons Ltd. alkotásának alapfelállása szerint főszereplőnk egy bunkerből bújik elő, hosszú-hosszú évekkel az épp aktuális világvége után, nem sokkal később pedig kénytelen rádöbbenni: ő az egyetlen életben maradt ember a szigeten, ahol az óvóhely állt. A célunk innentől kezdve egyszerű: el kell hagyni ezt a kegyetlen vidéket, kerül amibe kerül.

Ahhoz pedig, hogy ezt megtehessük, nagy segítségünkre lesz a rombolható környezet. A fejlesztők szerint itt a tereptárgyak 99%-a szétszedhető lesz a megfelelő szerszámmal (alighanem a cím is erre utal), hogy az így nyert nyersanyagot felhasználva más, számunkra fontosabb dolgokat tudjunk készíteni. Ha kedvünk tartja, a régi világ technológiáit is felhasználhatjuk, sőt, ha igazán bátrak vagyunk, a szigeten szétszórt ősi sírokba is alászállhatunk, ahol már-már mágikus tulajdonságokkal felvértezett ereklyék várnak.