Mozgalmas két hét áll mögöttünk: odakint most már egyre stabilabb a jó idő, befejeződött a hármas metró északi szakaszának a felújítása (angyalföldi lakosként ez egy igen komoly fénypont az életemben), ráadásul remekebbnél remekebb indie címek is megjelentek, melyek közül megint összeválogattunk nektek néhányat, melyek a legérdekesebbnek és a legígéretesebbnek tűnnek a nem éppen szerény felhozatalból. Lássuk is, mivel üthetjük agyon az időt a következő radar alatt cikk érkezéséig!

Valamint amolyan keresztpromóció gyanánt itt szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a lent szereplő játékok mindegyikéről remek cikket lehetne írni a PC Guru legújabb, hamarosan kiírásara kerülő, Tesztelj Velünk! pályázatára.

Risk of Rain 2

  • Megjelenés: 2019. 03.28. (Early Access)
  • Mire: PC
  • Ár: 18 euró (nagyjából 5800 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Risk of Rain 2 az amerikai Hopoo Games legújabb játéka, melyet a Gearbox Publishing adott ki március vége felé. Lényegében egy roguelike elemekkel feldobott túlélőjátékról beszélünk, melyben egy lezuhant űrhajó egyetlen túlélőjeként kell boldogulnunk egy olyan bolygón, ahol első pillantásra egyszerűen minden meg akar ölni. A kalandnak nekivághatunk egyedül, vagy maximum három barátunkkal karöltve a kooperatív módnak hála.

A Risk of Rain 2 összesen több mint 75 feloldható tárggyal és több, különböző képességekkel felvértezett túlélővel biztosítja, hogy minden egyes próbálkozás egy kicsit más legyen, a harcokat pedig hatalmas főellenfelekkel dobták fel a fejlesztők. Külön érdekesség, hogy se a karakterünk, se az ellenségek fejlődése nincs maximalizálva, így simán előfordulhat, hogy egy szörny, aki a játék elején még izzasztó főellenfélnek számított, később egyszerű ágyútöltelékként bukkan már csak fel.

Unheard

  • Megjelenés: 2019. 03.29.
  • Mire: PC
  • Ár: 5,7 euró (nagyjából 1800 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A detektívek munkája alapból igencsak nehéz, hiszen csak visszamaradott nyomokból, vérfoltokból, ujjlenyomatokból kell rájönniük, hogy pontosan mi is történt egy-egy bűncselekmény helyszínén. De vajon mi történne, ha hallani tudnának mindent, ami elhangzott a bűntény pillanatában az adott tetthelyen? A NEXT Studios alkotása pont ezt az igencsak izgalmas témát feszegeti.

Az Unheardben ugyanis egy detektívet alakítunk, a célunk pedig az, hogy öt fejezeten keresztül göngyölítsük fel egyik bűntényt a másik után, az egyes tetthelyeken elhangzó beszélgetésfoszlányok segítségével. Ráadásul, ha a koncepció önmagában nem hangzik elég érdekesnek, a fejlesztők ígérete szerint az egyes esetek egymással is kapcsolatban állnak, így a játék végére egy igen összetett történet bontakozik majd ki a szemünk (vagy épp a fülünk) előtt.

Totally Accurate Battle Simulator

  • Megjelenés: 2019. 04.01. (Early Access)
  • Mire: PC
  • Ár: 12,49 euró (nagyjából 4020 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

Április elsején jelent meg, azonban egyáltalán nem egy áprilisi tréfa a Totally Accurate Battle Simulator, mely a nevéhez hűen a történelem legnagyobb csatáit tárja elénk korhű köntösben. Legalábbis a hivatalos leírás szerint. A trailereket elnézve azonban előbukkan a játék valódi arca is: egy végtelenül őrült, végtelenül mókás stratégiát kapunk, melyben jól megférnek egymás mellett a római katonák, a mamutok, a keresztes lovagok és a hajójukat a saját vállukon cipelő vikingek.

totally-accurate-battle-simulator-01.jpg

A Totally Accurate Battle Simulator tehát nem egy olyan cím, amit érdemes véresen komolyan venni, de kikapcsolódásnak egy-egy nehezebb nap után tökéletes választás lehet. Meg amúgy is, ki tudna ellenállni olyan ajánlásoknak, mint:

  • „Ez egyáltalán nem úgy néz ki, mint a valóságban.”
  • „Legalább a sisakok kinézetét sikerült eltalálniuk.”
  • „Mégis mit csinálnak az irodámba? Kifelé!”

Supraland

  • Megjelenés: 2019. 04.05.
  • Mire: PC
  • Ár: 19,99 euró (nagyjából 6430 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Supraland egy igen ambíciózusan hangzó mix, mely a Portal, a Zelda és a Metroid legjobb elemeit vegyíti magában, ráadásul további érdekessége, hogy egy mindössze kilenc négyzetméteres pályán játszódik az egész. Megijedni azonban nem kell: főhősünk is eléggé apró, így a fejlesztők szerint jó 15-30 órára lesz szükségünk ahhoz, hogy ezt a terepet bejárjuk.

Maga a Supraland egy metroidvania jellegű játék, mely minimális sztorival és egy elsőre igencsak nehezen elérhető céllal enged minket szabadjára a világában, hogy aztán azt csináljunk, amit csak szereznénk. Az előrehaladás során elsősorban a felfedezésre és a logikai fejtörők megoldására helyeződik a hangsúly, azonban, ha a helyzet úgy hozza, előfordulhat akár az is, hogy harcolnunk kell. Ráadásul a fejlesztők egy demót is mellékeltek a játékhoz, így bárki szabadon belekóstolhat a Supralandba, mielőtt pénzt költene rá.

Crossroads Inn

A legtöbb fantasy játékban általában dörzsölt és mindenre elszánt kalandozókat alakíthatunk, akik halált megvető bátorsággal kifosztanak minden ősi kriptát, ami az útjukba kerül, az így szerzett vagyont pedig útszéli kocsmákban mulatják el. A Crossroads Inn azonban, ahogy a neve is mutatja, fordít egyet ezen a felálláson: itt kocsmárosként kell boldogulnunk, és elérnünk, hogy az általunk vezetett műintézmény minden tekintetben a leghíresebb legyen a vidéken.

Ehhez azonban alaposan fel kell kötnünk a gatyánkat, hiszen a Crossroads Inn minden feladatot a mi nyakunkba varr: nekünk kell felépítenünk a kocsmát, felvenni és menedzselni az alkalmazottakat, és természetesen az üzleti döntések meghatározása, az árukészlet beszerzése is a mi feladatunk lesz. A program maga kétféle játékmóddal érkezik majd: a Sand Box mód a nevéhez hűen szabad szórakozást tesz lehetővé, míg a kampány során a kocsmárosi pozícióból egészen a királyi trónig verekedhetjük fel magunkat a fejlesztői ígéretek szerint.

Those Who Remain

A Those Who Remain egy misztikus, szürreális hangulatú horrorjáték, mely az amerikai Dormont városában játszódik. A település egykor egy békés helynek számított, mára azonban egy kihalt szellemváros lett, melynek a lakói a sötétség foglyai, utcáit pedig vérszomjas, idegen lények járják, akik mind a következő áldozatukra lesnek.

Ide érkezik meg a bajos múlttal megver Edward Turner, aki hamar rájön, hogy valami nagyon nincs rendben a városkával, és nekilát kideríteni, mi történhetett itt. Ehhez azonban szükséges van valami fényforrásra, hiszen a prédára leső lények a sötétségben tanyáznak, valamint jó adag elszántságra is, ugyanis a válaszok egy része a miénkkel párhuzamos, de torz, kifacsart világban lapul. A Those Who Remain egy vérfagyasztó horrornak ígérkezik, melyet ráadásul nehéz, a befejezésre is kiható döntésekkel és erős témákat feszegető történettel is megbolondítottak az alkotók.