Az előző két hétben kifejezetten erősnek tűnt az indie felhozatal, és végső soron nincs ez máshogy február vége felé sem. Bár az elmúlt két hétben mintha kicsit megcsappant volna a mennyiség, azért így is akad épp elég izgalmas és ígéretes projekt, melyek egy AAA kategóriás játék árának a töredékéért kínálnak érdekes ötleteket.

Hyper Jam

  • Megjelenés: 2019.02.12.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One
  • Ár: 10,79 euro (3400 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Hyper Jam egy retro-futurisztikus, pörgős arénaharc, melyben 2-4 játékos eshet egymásnak a legkülönfélébb fegyverekkel (például katanákkal, rakétavetőkkel vagy kalapácsokkal), és egy elég egyedi, draft alapú perk rendszerrel. Ha olyanunk van, gyakorlásként akár állítható nehézségű botokkal is felvehetjük a versenyt, de természetesen az igazi élet a lokális vagy online multiban kezdődik.

A Hyper Jam legérdekesebb része egyértelműen a draftoálsra alapuló perk rendszer. Ennek a lényege nem más, mint hogy minden kör után választhatunk egy perk-öt, mely aztán a játék végéig velünk marad. Ezek a perk-ök képesek halmozódni is, így az összecsapások végére már igen erős kombókat is összerakhatunk belőlük, ha ügyesen és átgondoltan válogatunk közöttük.

Eastshade

Az Eastshade egyike azon címeknek, melyek akciódús harcok és drámai pillanatok helyett inkább a puszta atmoszférájukkal próbálják lehengerelni a játékosokat. A történet szerint egy utazó festőt alakítunk, aki felkeresi Eastshade szigetét, hogy haldokló anyja utolsó kérésének eleget téve megörökítsen néhány olyan helyet, ahová az asszonyt különösen szép emlékek fűzik.

Az Eastshade világában tehát nincs más feladatunk, mint bejárni a nyugodt, békés szigetet, beszélgetni a helyiekkel, felfedezni a városaikat és történeteiket, bejárni a települések között húzódó vadont, közben pedig inspirációt is gyűjtünk, amikor pedig valami igazán szépre vagy emlékezetesre bukkanunk, azt le is festhetjük.

 Degrees of Separation

  • Megjelenés: 2019.02.14.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Ár: 19,99 euro (6400 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Degrees of Separation annak a Chris Avellone-nak a legújabb játéka, akit többek között a Fallout New Vegas egyik fő tervezőjeként és írójaként is ismerhetünk. Ebben az alkotásában viszont nem a posztapokaliptikus nevadai vidéket kell majd bejárnunk, hanem egy gyönyörű, 2D-s, ellentétes elemekből felépülő világot.

A Degrees of Separation két főhőse, Ember és Rime, a tűznek és a jégnek tudnak parancsolni, közelükben ezek az elemek kerülnek túlsúlyba a másikhoz képest. A játék maga az ő közös utazásukat meséli el egy akadályokkal és fejtörőkkel teli úton, melynek során alaposabban megismerhetik saját magukat, egymást és a világaik sorsát is.

Devotion

A Devotion a Red Candle Games sokszor szürreális hangulatú, belső nézetes horrorjátéka, mely az Ázsiai mondavilágot keresztezi a ’80-as évek Tajvanjával. A fejlesztők előtt már nem ismeretlen a műfaj, hiszen előző alkotásuk, a 2017-es Detention, is hasonló alapokon nyugodott, és a maga idejében mind a kritikusok, mind a játékosok tetszését elnyerte.

A Devotion története szerint egy 1980-as években ragadt apartmankomplexumban járunk, ahol egy mélyen vallásos család élt egykor. Ahogy felfedezzük az épületet, úgy göngyölíthetjük fel azt is, hogy pontosan mi történt az egyes családtagokkal, közben pedig rövid betekintést nyerhetünk a tajvani mindennapokba is. A játék értékelései közül jelenleg alig 40% pozitív, ami Steamen ritka rossz aránynak számít, de ez ne tántorítson el senkit: a rossz pontszám mögött kínai felhasználók vannak, akik megsértődtek a játék egyik képén, és ezért húzzák le a Devotiont.  

Soundfall

A Soundfall egy kifejezetten érdekes hibridnek tűnik eddig, mely az úgynevezett twin-stick shooterek világát kombinálja a ritmusjátékokkal. A két stílus elsőre egyáltalán nem fér össze egymással, azonban az első trailerek alapján az Epic Games csapatából kiszakadt fejlesztőknek mégiscsak sikerült összehozniuk őket, a végeredmény pedig egy egyedi látványvilágú, pörgős akciójátéknak ígérkezik.

soundfall-01.png

A Soundfall története szerint Melodyt, az audiofil lányt alakíthatjuk majd, aki egyszer csak átkerül egy másik világba, Symphoniába, amit neki kell megmentenie a gonosz Discord (ez nem a népszerű beszélgetőprogramot jelenti) jelentette fenyegetéstől. Ahhoz pedig, hogy ezt megtehesse, véletlenszerűen generált pályák sokaságán kell átvágnia, töltényeket kerülgetve és mindenkit ritmusra elintézve.

Night Call

A Night Call egy klasszikus, noir hangulatú nyomozós játék, mely napjaink Párizsában játszódik. A várost épp egy sorozatgyilkos tartja rettegésben, a holttestek száma egyre csak nő, a rendőrség pedig tökéletesen tehetetlennek tűnik. Mi azonban nem az egyik zsarut vagy magát a gyilkost alakíthatjuk, hanem egy egyszerű mezei taxisofőrt, aki utoljára látta a legfrissebb áldozatot.

Épp ezért a játék során két célunk is lesz: egyrészt elég pénzt kell termelnünk ahhoz, hogy ki tudjuk fizetni a kocsink és a lakásunk számláit, másrészt pedig azt is ki kell derítenünk, hogy ki lehet a gyilkos. Ehhez pedig egyetlen eszköz áll a rendelkezésünkre: a hátsó ülésünkön utazó emberek beszéltetése, amíg figyelnek ránk.