Bár a nyár lendülete kicsit alábbhagyni látszik az elmúlt pár napban, az indie játékiparnak szerencsére eszében sincs megtorpanni. Az elmúlt két hétben is sok izgalmas és érdekes cím jelent meg ebben a szcénában, mi pedig most megmutatjuk, melyek azok a játékok, amiket érdemes lehet alaposabban is szemügyre venni az elmúlt két hét felhozatalából.

Stranger Things 3: The Game

  • Megjelenés: 2019.07.04.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Ár: 17,96 euró (5900 forint)
  • Steam áruházi oldal

A hónap elején debütált a Netflix roppant népszerű szériájának, a Stranger Things-nek, a harmadik szezonja, ezzel egy időben pedig a BonusXP is kiadta az évad hivatalos játékadaptációját. A stílusosan retrós grafikával érkező Stranger Things 3: The Game lényegében a harmadik évad történetét követi végig, az első baljós előjelektől az utolsó nagy leszámolásig.

A játék során folyamatosan nyílnak meg a sorozatból már ismerős szereplők, mindegyik saját képességekkel és egyéb extrákkal: Dustin például fel tudja törni a különféle elektronikus számzárakat, míg Joyce az erővágója segítségével nyitja ki a lelakatolt ajtókat. Bár első pillantásra a Stranger Things 3: The Game nem tűnik valami nagy eresztésnek, a minimalista külső alatt egy igen szórakoztató játék lapul, melynek hála igazi élmény a virtuális Hawkins felfedezése.

Sea of Solitude

Igencsak érdekes játék jelent meg az EA Originals kínálatában nem is olyan rég: a Sea of Solitude a magány és a depresszió nem épp könnyen feldolgozható témáját igyekszik körbejárni egy szimbólumokban gazdag történet segítségével. A játék világában azok az emberek, akik magukra maradtak, szörnyeteggé válnak, és így jár főhősünk, Kay, is, akit aztán nekünk kell majd visszavezetni emberi oldalához, ez azonban egyáltalán nem ígérkezik egyszerű feladatnak.

sea-of-solitude-indie-kep-01.jpg

A Sea of Solitude végigjátszása során szembe kell néznünk Kay belső démonaival és a múltja sötét foltjaival egyaránt, emellett pedig logikai feladványokon és platformer elemeken is keresztül kell magunkat verekednünk, ha el akarunk jutni a feloldozásig. Külön érdekes, ahogy a pálya a szereplők hangulatának függvényében változik: ha valaki sír, a vízszint is emelkedik, ha pedig főszereplőnk maga alatt van, az ég beborul és szakadni kezd az eső.

Blazing Chrome

  • Megjelenés: 2019.07.11.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Ár: 17,96 euró (5900 forint)
  • Steam áruházi oldal

 A Blazing Chrome egy klasszikus, régivágású run’n’gun játék, mely olyan címek nyomdokaiba szeretne lépni, mint például a legendás Contra sorozat. A játék története a zsánernek megfelelően nem a legbonyolultabb: a jövőben járunk, mikor egy MI robothadserege kiírtotta már az emberiség nagyját, a túlélők pedig a föld alá húzódva bujkálni kényszerülnek. Nincs azonban még minden veszve: sikerül megszereznünk egy hatalmas MI erőmű terveit, amit szabotálva hatalmas ütést vihetnénk be az ellenségnek, innentől kezdve pedig csak rajtunk áll, hogy sikerre vigyük az öngyilkos küldetést és felszabadítsuk az emberiség maradékát.

A Blazing Chrome mindehhez hat különféle posztapokaliptikus helyszínt és több száz ellenfelet ad, valamint két főhőst, így lehetőségünk lesz akár egy barátunkkal karöltve odacsapni a robotoknak a helyi co-op segítségével. Az akciót ezen kívül sokszor főellenfelek valamint motoros és jet-packes hajszák színesítik, így tényleg átjön a klasszikus játéktermi érzés, amit a fejlesztők felvállaltan igyekeztek megidézni az alkotásukkal.

Red Hot Vengeance

A Blazing Chrome-hoz hasonlóan a Red Hot Vengeance is kicsit a nosztalgiára épül, a Bros Before Giraffes alkotása viszont nem a run’n’gun játékok fénykorát, hanem az előző évtizedben hódító böngészős címek hangulatát igyekszik megidézni. A történet szerint egy bérgyilkost alakítunk, akit átvert a megbízója, mi pedig bosszúból egy éjszaka alatt kicsináljuk a fickó teljes bűnszervezetét.

Mindezt pedig 10 kézzel rajzolt pályán tehetjük meg, méghozzá a fentebb már említett böngészős akciójátékokat idéző, pálcikaemberekkel operáló grafika mellett. Ahogy haladunk előre a sztoriba, úgy nyílnak meg az újabb és újabb fegyverek, valamint, ha a sima kampány nem lenne elég, vár még ránk további 30 kihívás pálya is, ahol kísérletezőbb jellegű pályadizájn mellett tehetjük próbára magunkat. Ráadásul a Red Hot Vengeance teljesen ingyenesen elérhető a Steamen, így az ár/érték arányra sem panaszkodhatunk.

Bloodroots

A Bloodroots egy vérmocskos, indulatokkal fűtött vadnyugati bosszúsztorival kecsegteti a játékosokat, ahol a környezetnek szinte minden eleme fegyverként használható. Főhősünk Mr. Wolf, akit csúnyán elárulnak és magára hagynak meghalni, ő azonban nem áll még készen arra, hogy találkozzon a teremtővel: inkább a gyilkosaival váltana néhány szót, mielőtt az első keze ügyébe kerülő tárggyal kiloccsantja az agyukat.

A Bloodroots egy felülnézetes, vértől tocsogó akciójáték, ahol a fegyverünk szó szerint az egész világ: deszkákkal, szekerekkel, baltákkal vagy akár répákkal eshetünk ellenfeleink torkának, így a mészárlás változatosságának egyedül fantáziánk szabhat határt. Ráadásul az egyes fegyverek azt is befolyásolják, ahogy a világban közlekedünk: egy szekérre vagy hordóra pattanva villámgyorsan cikázhatunk a célpontjaink között, míg a létrával nem csak ellenfeleink koponyáját törhetjük be, hanem akár magasabban fekvő területekre is feljuthatunk.

What the Golf?

A What the Golf? egy golfos játék azoknak, akik utálnak golfozni. A Triband alkotásában ennek megfelelően minden őrültséggel szembe kerülünk majd, amivel csak át lehet hágni a golf szabályait. Előfordulhat, hogy a labda helyett a játékosunkat kell a lyukig elütni, de akkor se lepődjünk meg, ha épp egy házzal, egy tojással vagy épp egy autóval kell boldogulnunk az adott pályán. Az őrült pályatervezést a játék ragdoll fizikája egészíti ki, így pedig a What the Golf? tényleg a jövő év egyik kellemesen elborult gyöngyszeme lehet.