Odakint vagy tombol a kánikula, vagy zuhog az eső, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a következő héten sem igazán fog változni. Jó hír viszont, hogy ha nem akarjátok megkockáztatni a hőgutát vagy a bőrig ázást, akkor odabent, a ház kellemes (és száraz) hűvösében is van mivel elfoglalni magatokat. Itt van például néhány indie játék az elmúlt két hét terméséből, melyek remek szórakozást ígérnek, sokszor az AAA kategóriás társaik árának töredékéért. Mutatjuk is, mire lehet érdemes lecsapni a friss címek közül!

Etherborn

  • Megjelenés: 2019.07.18.
  • Mire: PC, PS4, Xbox One és Nintendo Switch
  • Ár: 16,99 euró (nagyjából 5600 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

Az Etherborn egy első pillantásra is rendkívül stílusos, minimalista grafikával felvértezett program, ahol magával a gravitációval kell játszanunk, ha tovább akarunk jutni a következő pályára. A háttértörténet szerint egy néma lényt alakítunk, aki a cselekménynek otthont adó különös világban születik újjá, maga se tudja, hogy miért. Egyedüli társunk egy testetlen hang lesz, a játék során hozzá kell majd eljutnunk, ha rá akarunk jönni, egyáltalán miért létezünk.

Az Etherborn kicsit elvont történetéhez pedig szürreális játékmenet jár. A program lényegében egy platformer, ahol a logikai feladványok megoldása minden esetben a gravitációban keresendő. Ebben a különös világban ugyanis a fizika törvényei teljesen eltérnek a megszokottól, ahhoz pedig, hogy el tudjunk jutni a testetlen hangig, meg kell ismernünk ezeket az új szabályokat, és rá kell jönnünk, hogy tudnánk a saját hasznunkra fordítani őket.

Nowhere Prophet

  • Megjelenés: 2019.07.19.
  • Mire: PC
  • Ár: 20,99 euró (nagyjából 6900 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Nowhere Prophet egy pakliépítős, rougelike játék, ahol egyetlen célunk, hogy jó próféta módjára átvezessük híveinket a veszélyekkel teli Pusztaságon, egyenesen a Kánaánba. A történet szerint a távoli jövőben járunk egy Soma nevű bolygón, több évvel azután, hogy a civilizáció és a technológia teljesen összeomlott ott. Főhősünk egy karizmatikus, különleges képességekkel megáldott próféta, akinek feladata átvezetni híveit a veszélyekkel teli sivatagon, egyenesen a misztikus Kriptához, ahol elvileg érintetlen föld és technológia várja őket. Már ha túlélik az utazást.

nowhere-prophet-01.png

A Nowhere Prophetben véletlenszerűen generált térképeken kell navigálnunk a rendelkezésünkre álló erőforrások segítségével. Út közben számtalan fura vagy épp veszélyes alakba botolhatunk, őket, ha elég ügyesek vagyunk, akár meg is téríthetjük, de az is simán előfordulhat, hogy harcolnunk kell a híveinket jelképező kártyák segítségével. Nem árt azonban vigyáznunk: ha valaki túl sok sebet kap, menthetetlenül  elvérzik, a halál pedig ebben a kegyetlen világban permanens.

Vane

  •  Megjelenés: 2019.07.23.
  • Mire: PC és PS4
  • Ár: 20 euró (nagyjából 6550 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A Vane idén januárban már megjelent PS4-re, az elmúlt héten pedig végre befutott a PC-s verzió is. A Friend & Foe Games alkotásában egy madarat alakíthatunk, akit némi fura, aranyozott por átalakít egy kisfiúvá, ezzel pedig események egy olyan láncolata indul el, mely végül meg fogja változtatni a teljes világot.

A Vane egy első pillantásra kihalt sivatagban játszódó program, melyben a fő hangsúly a felfedezésen és saját magunk megismerésén van. A játék során szabadon válthatunk a madár és az ember formánk között, így pedig, ha elég kitartóak vagyunk, rengeteg titkot és misztikus helyet fedezhetünk fel a játék világában.

60 Seconds! Reatomized

  • Megjelenés: 2019.07.25.
  • Mire: PC
  • Ár: 10 euró (nagyjából 3300 forint) Steamen
  • Steam áruházi oldal

A 60 Seconds! című, fekete humorral fűszerezett túlélőjáték eredetileg 2015-ben jelent meg, most pedig itt van a felújított verzió, 4K támogatással, új kihívásokkal,feljavított kapcsolatrendszerrel, új feloldható művészi munkákkal és új achievementekkel. Ezen kívül pedig frissült a menü és az UI is, szóval tényleg alapos ráncfelvarrást kapott a játék.

Maga a program pedig egy békés amerikai család mindennapjairól szól, amit hirtelen megszakít a riasztás: atomtámadás várható, ráadásul záros határidőn belül. Innentől kezdve pedig pontosan 60 másodpercünk lesz, hogy végigszáguldjunk a házon, összegyűjtve mindent és mindenkit, amire és akire szükségünk lehet az apokalipszis után, és még a bunkerbe is le kell érnünk természetesen. Az igazi kaland pedig csak ezután kezdődik, hiszen a túlélés igen sokféleképpen alakulhat, attól függően, hogy mennyi készlettel és családunk hány tagjával tudtunk lemenekülni a biztonságba.

Falcon Age

A Falcon Age idén tavasszal jelent meg PS4-re, a nyár folyamán pedig PC-re is megérkezik az Epic Games Store-on keresztül. Az Outerloop Games alkotásában Arát, egy fiatal vadászt alakíthatunk, aki egy haldokló, kisemmizett gyarmatbolygón próbálja feléleszteni a solymászat ősi és nemes mesterségét.

A Falcon Age nevéhez hűen a sólymunkat állítja a játékmenet középpontjába: a madár még fiatalon kerül hozzánk, innentől kezdve pedig a mi feladatunk etetni és kiképezni, de persze nevet is mi adhatunk neki, sőt, még a kinézetét is változtathatjuk. Ezen kívül a feladatunk pedig a bolygót megszálló robotok leverése, otthonunk felszabadítása, valamint különféle állatok vadászása lesz. Ráadásul mindezt akár a virtuális valóságban is megtehetjük, hiszen a Falcon Age VR támogatással érkezik. (Fontos megjegyezni, hogy a játék VR nélkül is játszható)

Afterparty

Az Afterparty az Oxenfree mögött álló Night School Studio legújabb játéka, mely ezúttal szó szerint a Pokolba kalauzol el minket. A történet szerint két frissen elhunyt jóbarát, Milo és Lola, kalandjait követhetjük majd nyomon, akik a Pokolra kerültek. A helyzetük első pillanatra teljesen kilátástalannak tűnik, azonban találnak egy kiskaput: ha sikerül az asztal alá inniuk a Sátánt, visszatérhetnek az életbe.

A mi feladatunk pedig természetesen az lesz, hogy gondoskodjunk róla, hőseink sikerrel járnak ebben a nem mindennapi küldetésben. De ne csak egyszerű kocsmázásra számítsunk! Az Afterparty egy mély párbeszédrendszerrel és kiterjedt kapcsolati hálóval érkezik, ahol minden döntésünk befolyásolhatja mind a történetet, mind a főszereplők viszonyát. És akkor még el se kezdődött igazán az éjszaka…