• Megjelent mobilokra a Follow JC Go!
  • Nevezhetjük a Pokémon Go „evangelizált” változatának is
  • Pokémonok helyett szenteket keresünk

Emélkszünk még arra, hogy a Pokémonok nem igazán voltak a keményvonalas keresztény egyház kedvencei, az orosz ortodox egyház kérésére tartóztattak is le pokémon-vadászt, amiért az a templomban űzte a Pokémon Go-t. Ezért is érdekes a Follow JC Go, mely a 2016-ban nagyot robbant Pokémon Go nyomdokaiban jár, csakhogy ezúttal nem japán szörnyecskéket, hanem keresztény szenteket kaphatunk el. A működése hasonló, telefonunkkal szemlélhetjük a kibővített valóságot, melyben a játék zajlik – innentől azonban egészen más irányt vesz a játék.

Különféle vallásos kvízkérdésekre kell válaszolnunk, ha egy szenttel találkozunk és ha helyesen válaszolunk, máris egy újabb szenttel bővül a csapat. Mindeközben ügyelnünk kell virtuális kivetülésünk egészségére is, enni, inni és imádkozni kell. Sőt, a játék egyenesen imádságra buzdít a való volágban, ha egy templom előtt haladunk el. Ha pedig egy kórház előtt vezet az utunk, akkor a betegekért való fohászra szólít fel, és még pénzt is adományozhatunk jótékony célokra az applikáción keresztül.

follow-jc-go-app.jpg

A Follow JC Go a Fundación Ramón Pané evangélikus gyülekezet ajándéka a világnak, mellyel a panamai katolikus World Youth Day 2019-re készülnek. A játék egyelőre csak spanyolul beszél, de hamarosan több nyelven is megszólal majd.