Decemberben a japán játékosok világelsőként próbálhatták ki a Resident Evil 5 demóverzióját, amihez különböző trükkökkel innen Európából is hozzá lehetett jutni, de ebben azért volt némi rizikófaktor, hiszen mi van, ha bannolnak a Live-ról. Akik akkor nem kockáztatták meg ezt a manővert most már nyugodtan beizzíthatják a konzoljaikat és tölthetik a játék Xbox 360-as demonstrációját, amit ha minden igaz, február másodikán a PlayStation 3-as kiadás követ.

A próbaverzió egyedül Németországból nem elérhető, így lehet, hogy néhány embernek problémás lesz itthonról beszerezni, de akinek valamilyen úton-módon mégis sikerülne hozzájutni, azok gondtalanul élvezhetik az első egy-két pályát, amik az osztott képernyős és az online kooperatív módot is támogatják.

A PC-s verziót illetőn pedig egy igazán jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a német Games Aktuell játékmagazin szerint a várva várt átirat az év végén fog megjelenni (Q4) 45 eurós áron. Az ottani munkatársak amúgy nemrég kipróbálhatták a játék konzolos verzióit, és a beszámolójukat olvasva meg voltak elégedve a Capcom üdvöskéjével, de ha nem hisztek nekem, a teljes szöveget itt és itt elolvashatjátok, ráadásul angolul, mivel valaki volt olyan kedves és lefordította.