A Valve tegnap este egy új Steam-szolgáltatást mutatott be, ami egy kicsit olyan, mint a jól ismert achievement-rendszer, ám annál jóval többet nyújt, s várhatóan nagyobb függőséget okozhat. A jelenleg bétaállapotban lévő Steam Trading Cards központi eleme a gyűjtögetés: a játékban végrehajtott feladatok után kártyákat kapunk (de találhatunk lapokat a játékban is szétszórva), ezeket pedig további jutalmakra válthatjuk. 

Ha sikerül egy pakli kártyát összeszedni, ezekből jelvényeket készíthetünk, amikért cserébe kuponokat, egyedi profilháttereket vagy smiley-csomagokat vehetünk át, mindeközben pedig még szintet is lépünk, merthogy minden egyes jelvény bizonyos mennyiségű tapasztalati pontot is tartalmaz. Mindezzel természetesen a profilunkon eldicsekedhetünk, ahol a látogatók láthatják, milyen bilétáink vannak, hányas szinten állunk, s milyen játékokkal játszottunk legutóbb.

A jelenleg támogatott játékok a Don’t Starve, a DotA 2, a Counter-Strike: Global Offensive, a Team Fortress 2, a Portal 2 és a Half-Life 2, de idővel a felhozatal jelentősen bővülni fog.

Itt a Steam Trading Cards