• A héten befejeződik a Shop-stop 3 forgatása
  • Visszatérnek a régi szereplők
  • A történet szerint Randal szívrohamát követően filmet készít életéről
  • Megérkezett az első jelenetkép

A héten befejeződik a Shop-stop 3 forgatása, jelentette be az író-rendező-producer-főszereplő Kevin Smith egy friss jelenetkép kíséretében Facebookon. Utóbbin egy film a filmben szituáció tárul a szemünk elé, amint hőseink saját hétköznapjaikat örökítik meg. Az új epizódban ugyanis Randal szívrohamát követően ráébred, hogy milyen múlandó az élet, ezért barátaival kamerát ragad, és leforgatja a Shop-stopot.

„Így töltöttem a nyári vakációmat! Azt mondják, hogy akik elfelejtik a múltjukat, arra ítéltetnek, hogy megismétlődjenek velük a dolgok. Nos, én sosem feledem a Shop-stopot, a múlt hónapot mégis annak felidézésével töltöttem. A film a filmben jelenetek készítése volt a legszórakoztatóbb, amint a színészek és az egész stáb azon fáradozott, hogy újraalkossuk a mozis múltamat” – írta a kép alá a széria atyja. Azt is elárulta, hogy a fotón épp egy hírhedt 70-es évekbeli sci-firől folyik a szó.

Az erősen életrajzi ihletésű sztorit (Smith maga is átesett egy szívrohamon) az 1994-es első epizódhoz hasonlóan fekete-fehér nyersanyagra forgatták. A teljes hűség kedvéért pedig az eredeti helyszínen, New Jersey-ben zajlottak a munkálatok. Randal (Jeff Anderson) mellett a többi népszerű karakter, Néma Bob (Smith), Dante (Brian O’Halloran), Jay (Jay Mewes) és Beck (Rosario Dawson) is visszatér majd a folytatásban.

Kevin Smith egyébként korábban a film generációs jellegéről és a korosodásról is beszélt, illetve közzétett egy a második epizódot idéző forgatási fotót. Premierdátumot egyelőre nem tűztek ki a produkcióhoz. Ti várjátok már a View Askewniverse következő részének bemutatóját?

tilezoom.jpg
(A kép forrása: HBO)