Tegnap fedték fel az élőszereplős Star Wars sorozat címét és témáját. E szerint a The Mandalorian egy magányos mandalore-i harcost helyez a cselekmény középpontjában, aki az új Köztársaság határain kívüli vad vidéken fog kalandokba bonyolódni. A pletykák szerint a történetben fontos szerepet kap a Tatooine és a Mandalore bolygó – utóbbit ebben láthatjuk először élőszereplős.

A Jedi visszatér után három évvel játszódó sorozat első évada a Hollywood Reporter és más források szerint nyolc részből fog állni a korábban híresztel tíz helyett. Ami viszont biztos, hogy ezeket az epizódokat a következő emberek fogják rendezni: Dave Filoni, aki A klónok háborúja és a Lázadók fő alkotója és több epizód rendezője volt. A Thor: Ragnarok rendezője, Taika Waititi. Bryce Dallas Howard, aki a Solemates és több kisebb produkciót rendezett eddig, valamit ő a Solo rendezőjének, Ron Howardnak a lánya és a Jurassic World-filmek főhősnője. Valamint  Rick Famuyiwa (Dope), és Deborah Chow (Jessica Jones) is megkapja a lehetőséget, hogy a The Mandalorianon dolgozhasson.

A produceri teendőket a Vasember első két részének rendezője (és Happy Hogan alakítója), Jon Favreau, Dave Filoni, a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy és Colin Wilson látják el. Az első képen pedig magát a címszereplőt, a rejtélyes mandalore-it láthatjuk, akit a pletykák szerint Pedro Pascal (Trónok harca) fog életre kelteni.

star-wars-the-mandalorian.jpg

Érdekesség, hogy a figura tagadhatatlanul a Star Wars 1313 egyik Boba Fett koncepciórajza alapján nyerte el végső formáját. Vagyis Kathleen Kennedy igazat mondott, amikor azt állította, hogy nem hagyják veszendőbe menni a játékhoz kitalált dolgokat. A The Mandalorian ennek tükrében valószínűleg a Star Wars 1313-on és a George Lucas idejében fejlesztés alatt álló Star Wars élőszereplős sorozaton, az Underworldön fog alapulni.

star-wars-1313-boba-fett-concept.jpg