• A sorozat hőse egy mandalor lesz, aki az új köztársaságon túli vidékeken kalandozik
  • A történet a birodalom bukása, de az Első Rend megszületése előtt játszódik

Már korábban bejelentette a Disney, hogy bár az új Star Wars filmek gyártási üteme lassul, több az univerzumhoz tartozó sorozatot indítanak. Köztük egy élőszereplős szériát, amiről mára virradóan néhány információt meg is osztott az egyik producer, Jon Favreau. Meg nem erősített hírek szerint egyébként a tíz részes sorozat pilotját és még egy részt Dave Finoli rendezi, míg további három rendező, ill. Favreau kap további két-két epizódot.

„Jango és Boba Fett története után egy új harcos tűnik fel a Star Wars univerzumában. A The Mandalorian a Birodalom bukása után, de az Első Rend megszületése előtt játszódik. Egy magányos bandita útját követjük a Galaxis külső részein, ahova az új Köztársaság hatalma nem ér el” – írta Instagram oldalán a Vasember rendezője.

A mandalore-i kultúrával A klónok háborúja és a Lázadók című animációs sorozat foglalkozott jobban. Előbbiben Satine Kryze hercegnő uralma alatt a béke irányába indult a rendszer, de a harcos utat követő Halálőrség nevű frakció Darth Maul és testvére, Savage Opress valamint több bűnszervezet segítségével (együttes nevükön az Árnyékkollektíva) megdöntötték Satine uralmát, a helyét a trónon Maul vette át, mígnem egykori mestere, Darth Sidious elfogta. A Mandalore ekkor polgárháborúba süllyedt, miután a Köztársaság beavatkozott.

Lázadókban a Mandalore már behódolt a Birodalomnak, miután a mandalore-i csatában (ez látható lesz majd A klónok háborúja új évadában) megszállták a bolygót és Palpatine-t császárrá koronázták. De a Lázadók Szövetsége segítségével egy maroknyi mandalore-i - köztük Sabine Wrennel és Satine testvérével, Bo-Katannal - egyesültek a sötétkard nevű fénykard szimbóluma alatt és polgárháborút robbantottak ki a bolygón, hogy kiűzzék a Birodalmat és az azt támogató mandalore-iakat.

Mint látható, Mandalore története meglehetősen kacifántos, terroristákkal és forradalmárokkal van teli, háború követett háborút. Szóval már csak ezért is érdekes lehet a kietlen vidékeken kóborló harcos története. A 100 millió dollárból (közel 27 milliárd forint) készülő sorozat alighanem lenyűgöző látványvilággal rukkol majd elő, amire szüksége is lesz, ha a Disney saját streamingszolgáltatója fel akarja venni a versenyt a Netflix-szel.

spin-off-starwars-770x451.png

Webshop ajánló
2018 őszi MondoCon