• Szakaszosan, de hamarosan mindenkihez eljut az Xbox One októberi frissítése
  • Kibővített barátlista,
  • DLNA és .mkv támogatás,
  • és az alkalmazások egyszerűsített kitűzése jött.
Webshop ajánló
Xbox One
  • XBOX One

Elkezdett eljutni a felhasználókhoz az Xbox One októberi nagy frissítése. Ebben többek között egy külön menü mutatkozik be, amivel Kinect nélkül is gyorsan tűzhetünk ki a képernyőre különböző alkalmazásokat, illetve ugyanígy, hangutasítások helyett gombnyomásokkal adhatjuk parancsba, hogy a konzol rögzítsen egy-egy videót.

Ezen felül kibővült a barátlista, s már láthatjuk, hogy a barátaink körében mely játékok a legnépszerűbbek, s azt is, hogy az adott hónapban ki vezeti a ranglistát, ha az achievementek halmozásáról van szó. Apropó achievementek: ezeket már hozzáfűzött megjegyzésekkel együtt is világgá kürtölhetjük.

Végezetül az októberi frissítés telepítése után az Xbox One megbirkózik a DLNA kompatibilis eszközök által adott jellel, de USB-ről is képes tartalmakat beolvasni, köztük .mkv tömörítésű filmeket és videókat is. A konzol továbbá a megfelelő beállítások után egyenesen a tévét indítja el, tévézés közben pedig előhívható a OneGuide kicsinyített változata, a MiniGuide, s ahol van OneGuide, ott a SmartGlass univerzális távirányítóként működik. Érdekes apróság még, hogy ha nem találnánk a kontrollerünket, a Find my Controller opcióval rezgésre bírhatjuk a bujkáló perifériát. További részletekért kattints ide.