Történelmi eseménynek volt szemtanúja a főváros hétvégén: először látogathattunk ki magyar rendezésű Budapest Comic Conra. Számos hazai és külföldi alkotó, színész és cosplayer fordult meg a két napos rendezvényen, akik közül először Jack Gleesont kaptuk mikrofonvégre néhány kérdés erejéig. A harminc esztendős ír színész leghíresebb szerepe a Trónok harca Joffrey Baratheonja volt, de megfordult más izgalmas produkciókban is. Pályáját tizenéves korában kezdte a Batman: Kezdődik statisztájaként. A Trónok harca után a kevéssé ismert, ám meglehetősen magasra taksált Rebecca's Boyfriend főszereplőjét alakította, hamarosan pedig az In the Land of Saints and Sinners című thrillerben láthatjuk őt Liam Neeson oldalán.

mv5bmji5mzmymzazml5bml5banbnxkftztcwnjcymtewoqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

PC Guru Online: Nemrég Liam Neesonnal álltál kamera elé. Milyen volt dolgozni vele?

Jack Gleeson: Izgalmas volt. Liam igazi sztár, rengeteg kiváló filmet készített és rettenetesen tapasztalt. Nagyszerű élmény volt, hogy láthattam őt és tanulhattam tőle.

PGO: Nem szeretnék hízelegni, de kifejezetten szerettem az alakításodat a Trónok harcában. Hogy érezted magad egy olyan erőszakos karakter bőrében?

JG: Azt hiszem, amikor egy sorozatot vagy filmet készítesz, még ha nagyon erőszakos vagy aljas karaktert is játszol, az kifejezetten mesterséges, fiktív térben történik. Ezért soha nem éreztem rossznak vagy veszélyesnek a dolgot. Egyszerűen ez szerepel a forgatókönyvben, ez kell ahhoz, hogy haladjon a történetet. Nem rossz érzés. Kifejezetten izgalmas volt furcsa és szélsőséges dolgokat csinálni, mert nincs semmilyen negatív utóhatásuk. Ez alapvetően csak a szórakoztatásról szól.

PGO: Színészként fontosnak tartod, hogy személyesen találkozz a közönséggel, a rajongókkal?

JG: Szívesen csinálom, de nem is tudom… Szerintem lehetsz jó színész enélkül is. Én élvezem a találkozásokat, mert szép élmények, de nem mondanám, hogy ez olyan dolog, amit mindenkinek meg kell tennie. Remélhetően egész életemben lesz alkalmam Comic Conra járni és találkozni a rajongóimmal. Kifejezetten élvezem.

PGO: Köszönjük az interjút!