• Augusztus 22-én deübtál az HBO Max műsorán a Sárkányok háza
  • A Targaryenek felemelkedését bemutató széria a TH cselekménye előtt 200 évvel játszódik
  • Jelenetképek érkeztek

Szerencsére immár hazánkban is megkezdte működését az HBO Max, ami nyáron a valaha volt egyik legsikeresebb fantasy univerzum, a Trónok harca kevéssé ismert lapjaira vezet minket. Az anyaszéria eseményei előtt kétszáz évvel játszódó Sárkányok háza első évadja augusztus 22-én debütál a szolgáltató kínálatában, hogy bemutathassa a Targaryenek felemelkedését.

A Weiss-Benioff páros végleg búcsút intett Martin csodálatos világának, a készítők között mégis akadnak visszatérők: helyet kapott a stábban a több ikonikus TH-epizódot (pl. HardhomeBattle of the Bastards) rendező Miguel Sapochnik és a közkedvelt főcímdalt komponáló Ramin Djawadi. Előzetese és plakátja után most néhány karakterfotót is közölt a produkció, illetve lentebb olvashatjátok a főhősök rövid bemutatását.

A főhősök

Paddy Considine: Viserys Targaryen király, akit Westeros urai választottak meg az Öreg Király, Jaehaerys Targaryen utódjául a harrenhali Nagytanács ülésén. A melegszívű, kedves és tisztességes Viserys csak nagyapja örökségét szeretné továbbvinni, de a jó emberekből nem feltétlenül lesz nagyszerű király.

image002.jpg

Matt Smith: Daemon Targaryen herceg, Viserys király öccse, trónörökös. A páratlan harcos és sárkánylovas Daemoné a sárkány igazi vére. De azt mondják, amikor egy Targaryen megszületik, az istenek feldobnak egy pénzérmét…

image003.jpg

Olivia Cooke: Alicent Hightower, Otto Hightower lánya, a Király Segítője és a legszemrevalóbb nő a Hét Királyságban. A Vörös Toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és annak legbelső köréhez; udvarhölgyhöz méltó kecsesség és éles politikai meglátások jellemzik.

imagde004.jpg

Emma D’Arcy: Rhaenyra Targaryen hercegnő, a király elsőszülött gyermeke. Sárkánylovas, akinek tiszta valyriai vér csörgedezik az ereiben. Sokan azt gondolnák, hogy Rhaenyrának már akkor megvolt mindene, amikor a világra jött… csak éppen nem született férfinak.

image005.jpg

Steve Toussaint: Corlys Velaryon nagyúr, a „Tengeri Kígyó”. A Velaryon-ház ura, valyriai vérvonala egyidős a Targaryen-házzal. Corlys nagyúr, a „Tengeri Kígyó”, Westeros történetének leghíresebb tengeri kalandora a legnagyobb hatalmú házak közé emelte saját nemzetségét, amely még a Lannister-háznál is gazdagabbá vált, és amely a világ legnagyobb tengeri flottáját tudhatja magáénak.

Eve Best: Rhaenys Targaryen hercegnő, sárkánylovas és Lord Corlys Velaryon felesége. A „Sosemvolt Királynőt" a Nagytanács dobta félre mint trónörököst, mert a birodalom az unokatestvérét, Viseryst részesítette előnyben pusztán azért, mert férfi.

image006.jpg

Fabien Frankel: a dorne-i származású Ser Criston Cole, Lord Blackhaven intézőjének nem nemesi születésű fia. Cole nem formálhat jogot földre vagy nemesi címre; csak a becsületét, illetve természetfeletti kardforgató képességét tudhatja magáénak.

image007.jpg

Sonoya Mizuno: Mysaria, aki üres kézzel érkezett Westerosba, és maga sem tudja, hányszor adták el. Elsorvadhatott volna, de ehelyett felemelkedett, és Daemon Targaryen herceg, a trónörökös legmegbízhatóbb – és legvalószínűtlenebb – szövetségesévé vált.

sarkanyokhaza5.jpg

Rhys Ifans: Otto Hightower. A Király Segítőjeként Ser Otto lojálisan és hűségesen szolgálja uralkodóját és birodalmát. A Segítő szerint a legnagyobb veszélyt a birodalomra a király fivére, Daemon és annak trónörökösi pozíciója jelenti.

sarkanyokhaza6.jpg

Milly Alcock: a fiatal Rhaenyra Targaryen hercegnő. A király elsőszülött gyermeke, sárkánylovas, akinek tiszta valyriai vér csörgedezik az ereiben. Sokan azt gondolnák, hogy Rhaenyrának már akkor megvolt mindene, amikor a világra jött… csak éppen nem született férfinak.

Emily Carey: a fiatal Alicent Hightower, Otto Hightower lánya, a Király Segítője, és a legszemrevalóbb nő a Hét Királyságban. A Vörös Toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és annak legbelső köréhez; udvarhölgyhöz méltó kecsesség és éles politikai meglátások jellemzik.

sarkanyokhaza8.jpg

A többi spin-off sorozatról itt olvashattok.