• 2022. április 14-én debütál mozikban a Dumbledore titkai
  • Dumbledore Salmander csapatát bízza meg Grindelwald felkutatásával
  • Főszerepben Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Katherine Waterston és Ezra Miller

Sajnos hiába vetette fel a Visszatérés Roxfortba felvétele előtt az ezredfordulós Harry Potter mozikat rendező Chris Columbus Az elátkozott gyermek eredeti stábbal történő adaptálásának lehetőségét, erre igen csekély esély mutatkozik jelenleg. Daniel Radcliffe nemrég maga nyilatkozta, hogy nem érzi elérkezettnek az időt a folytatásra, legfeljebb a Dracot megformáló Tom Felton lenne kapható egy új epizódra. Szerencsére így is van mit néznie a fantasy univerzum kedvelőinek, hiszen április 14-én mozikba kerül a Legendás állatok sorozat következő felvonása (amit egyébként két további epizód követ majd a tervek szerint).

Amint címe is mutatja, a Dumbledore titkaiban végre fény derülhet a Roxfort legendás tanárának múltjára. Egyrészt fiatalkori barátja, a később sötét varázslóvá avanzsáló Gellert Grindelwald elfogásán ügyködik a címszereplő. Igaz, eleinte vonakodik a tettek mezejére lépni, inkább Göthe Salamandert és csapatát bízza meg a gonosz mágus felkutatásával. Másfelől talán választ kaphatunk arra, hogy kicsoda pontosan Ezra Miller karaktere, illetve miként lehet ő Albus és Aberforth elveszett öccse, erről ugyanis nem esik szó a könyvekben.

mv5bmjzkzjiwnwmtotq1mi00ogi1lwi3yzatnja1ntq5yjdmothmxkeyxkfqcgdeqxvymtq5nte0nzq1v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Salmander és Tina Goldstein szerepében visszatér Eddie Redmayne és Katherine Waterston, Dumbledore-t Jude Law formálja meg, míg az antagonistát Johnny Depp helyett immár Mads Mikkelsen alakítja. A rendezői székben az utolsó négy Harry Potter filmet és a Legendás állatok korábbi részeit jegyző David Yates ül, aki egyébként már leszerződött a következő két filmre is. Alább láthatjátok a frissen kiadott második magyar előzetest (az első szinkronizált kedvcsinálót itt találjátok).