• Daniel Radcliffe most nem kíván visszatérni Harry Potter szerepébe
  • De nem zárkózik el örökre a folytatás lehetőségétől
  • Pókembert szívesen eljátszaná, szerinte rá öntötték a karaktert
  • Tom Holland kiváló alakítása miatt azonban erre nem mutatkozik esély

Daniel Radcliffe az ezredfordulós Harry Potter széria után a kissé szürke, ám bohókás vagy bornírt szituációkba keveredő karakterekben találta meg magát. Következő filmjében például egy megalomán milliárdost alakít, aki elrabolja Sandra Bullock fiktív kincsekről mesélő írónőjét. A harminckét éves színész egyik nyilatkozatában elárulta, hogy nem kíván visszatérni J.K. Rowling fantasy univerzumába a Harry Potter és az elátkozott gyermek esetleges filmadaptációjában. Korábban Chris Columbus vetette fel egy eredeti trióval készülő mozi lehetőségét, példaként hozva a Star Wars rajongók lelkesedését J.J. Abrams trilógiája kapcsán.

„Ez nem az a válasz, amit hallani szeretnének, de azt hiszem, hogy azért voltam képes visszamenni és élvezni a találkozást, mert [Harry Potter] már nem a mindennapjaim része. Eljutottam egy olyan pontra, amikor azt érzem, hogy sikerült sikeresen levetnem Potter karakterét és boldog vagyok a jelenlegi életemmel, a visszatérés azonban radikális változást jelentene nekem. Soha nem mondom, hogy soha, de a Star Wars szereplőinek harminc, negyven évük volt, mielőtt visszatértek” – reagált Radcliffe a születésnapos műsort követően.

imadfge.jpg
(A kép forrása: EW)

Van azonban egy másik szerep, ami nagyon érdekli a színészt. Noha friss nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy nem sietteti a szuperhős szerepek vállalását, Pókember jelmezét szívesen felöltené. „Azt a karakter, akit rám írtak, már három nagyon jó színész eljátszotta” – közölte sejtelmesen, majd hozzátette, hogy Tom Hollandet senki sem tudná helyettesíteni. Valóban nem tűnik valószínűnek most, hogy Radcliffe megkapná a szerepet. Ti örülnétek neki a Marvel Moziverzumban?