• 2022. április 14-én debütál mozikban a Dumbledore titkai
  • Dumbledore Salmander csapatát bízza meg Grindelwald felkutatásával
  • Főszerepben Jude Law, Mads Mikkelsen, Johnny Depp, Eddie Redmayne, Katherine Waterston és Ezra Miller

Voldemort előtt Gellert Grindelwald keserítette meg a varázsvilág életét. Dumbledore sokáig vonakodott tevékenyen részt venni fiatalkori barátja, a sötét mágus elleni harcban. Először Göthe Salamandert és a Legendás állatok korábbi epizódjaiban megismert barátait küldte az egyre tekintélyesebb tábort maga mögött tudó antagonista felkutatására. Arra már csak az április 14-én debütáló mozifilmben kapunk választ, hogy a Roxfort legendás igazgatója mikor lépett a tettek mezejére, hogy megállítsa Grindelwaldot.

mv5bmju2owu5m2itzthhzi00zmrjltlhyzctztfmnwrkzgzhnjuxxkeyxkfqcgdeqxvyndcznja4mjyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Dumbledore-t Jude Law formálja meg, míg Grindelwald szerepében Mads Mikkelsen váltja Johnny Depp-pet. Salmander és Tina Goldstein párosát újfent Eddie Redmayne és Katherine Waterston alakítja. Újoncként csatlakozik továbbá a stábhoz Ezra Miller, akinek a karakterével kapcsolatban megválaszolatlan kérdés, hogy miként lehet Albus és Aberforth elveszett öccse. A rendezői székben az utolsó négy Harry Potter filmet, a Legendás állatok korábbi részeit jegyző és a következő két epizódra is leszerződött David Yates ül.

Magyar előzetese után most egy betekintő videó csigázza a rajongókat. Ti megnézitek majd a Harry Potter előzményszéria harmadik felvonását?