• David Benioff and D.B. Weiss lezárta a Trónok harcával töltött 11 évüket
  • A Sárkányok háza készítésében és a többi produkcióban nem vesznek részt
  • Megjelent A tanszékvezető című sorozatuk és rendezgettek volna egy Star Wars trilógiát
  • A déliek győzelmére épülő Egyesült Államokról tervezett sorozatukat törölte az HBO

A Trónok harca fináléja ugyan sokat rontott David Benioff and D.B. Weiss megítélésén, azóta majdnem rendeztek egy Star Wars trilógiát – amit talán a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy munkastílusa miatt hagytak ott – és megjelent A tanszékvezető című sorozatuk. A George Martin fantasy-jét feldolgozó újabb produkciók munkálatait viszont kerülték, sőt nem is terveznek ezekben részt venni.

034bc-house-of-the-dragon-1.jpg
(A kép forrása: ScreenGeek)

„Soha nem találtunk több Trónok harca sorozatot, amiben érdemes lett volna szerepet vállalnunk” – zárta rövidre a kérdést Weiss az Entertainment Weekly-nek adott nyilatkozatában. Kiemelte, hogy tizenegy éven keresztül minden nap a Trónok harcával töltötték az idejüket, ami ugyan állítása szerint életük legszebb évtizede volt, eljött az alkalom, hogy más produkciókkal foglalkozzanak.

gettyimages-1200660632.jpg
(A kép forrása: NME)

A magunk részéről szívesen láttuk volna a Confederate címen tervezett szériát. Wiess-ék alternatív idősíkon játszódó elképzelése szerint a déliek nyerték az amerikai polgárháborút. Sajnos a sötét látomásból nem lett semmi, az HBO ugyanis törölte a produkciót, feltehetően nem kívánt túl pikáns témát képernyőre küldeni.

Sárkányok háza

A Targaryenek felemelkedését bemutató sorozat 300 évvel az anyasorozat cselekménye előtt játszódik. A produkcióban részt vesz a több ikonikus TH-epizódot (pl. Hardhome, Battle of the Bastards) rendező Miguel Sapochnik és a közkedvelt főcímdalt komponáló Ramin Djawadi is. Itt láthatjátok a sorozat főhőseit és néhány forgatási fotót, a többi Trónok harca spin-offról pedig itt olvashattok.