• D. B. Weiss és David Benioff időhiányra hivatkozva nem készíti el saját Star Wars-trilógiáját
  • A Jedi Rend felemelkedését mutatták volna be
  • Sajtóértesülések szerint a Disney nem támogatta a koncepciót és nem nézték jó szemmel Benioffék egyéb munkáit

Miközben új Trónok harca spin-offot készít az HBO, az anyaszériát készítő D. B. Weiss és David Benioff már netflixes produkciókon dolgozik. Sőt a legnagyobb streamingszolgáltatónál végzett munkájuk okozta időhiányra hivatkozva tegnap bejelentették, hogy mégsem készítik el saját Star Wars-trilógiájukat. A legfrissebb sajtóértesülések (Variety; The Hollywood Reporter) szerint viszont nem is ez utóbbi miatt szakítottak Benioffék a Disney-vel.

Mostanra nyílt titok, hogy a filmkészítő páros a Régi Köztársaság korában képzelte el saját trilógiáját és a Jedi Rend felemelkedését szerették volna bemutatni. A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy viszont sokadjára is konfliktusba került a rendezőkkel. Több forrás szerint nem bízott sem a koncepció sikerében, sem abban, hogy Benioffék minőségi munkát tudnak végezni netflixes projektjeik mellett.

db-weiss-david-benioff.jpg

Hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett a stúdió részéről a Star Wars-franchise jövőjével kapcsolatban, a 2020-as évekre tervezett menetrendet mindenesetre nem kell felrúgniuk, hiszen Rian Johnson évek óta tervezett trilógiája pótolhatja Benioffék filmjeit.