• Új Star Wars trilógia készül
  • A kidolgozásával Rian Johnsont bízták meg
  • A 8. rész után ő fogja írni és rendezni az új trilógia nyitóepizódját
  • Az új epizódok nem a számozott Skywalker Saga részei lesznek

Mi még csak a Star Wars VIII: Az utolsó Jedikre készülünk, közben Ron Howard a Solo: Egy Star Wars történet 80%-át átírta, J. J. Abrams pedig a Star Wars IX-nek ír új forgatókönyvek. De a Lucasfilm már a jövőre gondol, és ezekben a percekben bejelentették, hogy Rian Johnson, Az utolsó Jedik írója rendezője egy negyedik Star Wars trilógia előkészítésén dolgozik.

Sőt a hivatalos Star Wars oldalon kiadott közlemény szerint Johnson nem csak a trilógiát felügyeli Ram Bergman producerrel karöltve, de ő maga írja és rendezi meg a - egyelőre nevezzük így - 10. részt. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke azt is elmondta, hogy azért esett Johnsonra a választásuk, mert igencsak imádták Az utolsó Jediket, Johnson nagyszerű filmet alkotott. Viszont a közleményből az is kiderül, hogy a történet a franchise egy eddig nem ismert szegletét tárja fel, és már nem a Skywalkerek köré fog épülni, ami nem is csoda, hiszen a jelenlegi részekben is csak mellékszereplő Luke és Leia - ugyanakkor az sem kizárt, hogy egy évszázadokkal később vagy évezredekkel előbb játszódó sztorit kapunk.

Valamit tényleg jól csinálhatott az ifjú rendező, mert eleddig ez az egyetlen film a Disney érájában, amivel semmi gond nem volt. Az ébredő Erő forgatását késleltette Harrison Ford és Abrams lesérülése (ezalatt kissé átírták a forgatókönyvet), a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet végét teljesen újraforgatták, míg a Solo és a Star Wars IX rendezőit lecserélték – utóbbihoz új forgatókönyvet is írnak egy új forgatókönyvíróval. Ezzel szemben Az utolsó Jedik forgatásáról semmi vészjósló hír nem jött, még Carrie Fisher halálával együtt is gördülékenyen zajlott.

rian-johnson.jpg