Az EA most jelentette be, hogy január 25-e és január 28-a között fog lezajlani a vadonatúj SimCity bétatesztelése. Akit érdekel a dolog, az a játék hivatalos oldalán jegyezheti fel magát január 21-ig, ám érdemes türelmesnek lenni, ]{redenc kolléga beszámolója alapján ugyanis egyáltalán nem fájdalommentes a regisztráció -- az eddigi videók alapján azonban egy kis szenvedést mindenképpen megér a dolog.

„Mindig izgalmas egy olyan játékot megosztani a közösséggel, ami még nem készült el. Ez a béta segíteni fog abban, hogy a csapat javítani tudja a játékot, hogy a megjelenéskor egy gördülékeny és felhasználóbarát élményben legyen része a vásárlói tömegnek. Köszönöm mindenkinek, aki jelentkezik, izgatottan várjuk, hogy megoszthassuk veletek az egyik kedvenc sorozatunkat.” -- Lucy Bradshaw, a Maxis Label ügyvezetője és alelnöke.

A bétatesztelés ideje alatt a bejutottak egyhuzamban csupán egyetlen órát szórakozhatnak, de ezt az egy órát január 28-ig korlátlan számban ismételhetik meg, kísérletezgetve a város különböző menedzselési formái között.