GURU Extra ***A hírek popupjaSokszor előfordult már, hogy egy multiplatform játék konzolokra viszonylag kevés hibával jelent meg, de a PC-s verzió csak egy összedobott valami volt. Szerencsére a Borderlands 2 nem ilyen lesz, ugyanis Claptrap egy, a PC-s játékosoknak címzett szerelmeslevélben ígéretet tett arra, hogy csupa jóságban részesülünk, ha személyi számítógépre vesszük meg a folytatást.

A grafikai beállítások terén FOV (látómező) csúszkát, integrált v-sync opciót találunk, és persze támogatást a magasabb felbontású textúrák számára. A beállítások és a beszerzett tárgyak menedzselése egy átalakított, direkt a PC-s verzióhoz tervezett menüben történik, melyet teljes egészében az egérrel is irányíthatunk, az egérhez pedig ki-bekapcsolható finom görgetési lehetőség tartozik. Továbbá a billentyűzet kiosztását kedvünk szerint változtathatjuk, valamint lehetőség van arra is, hogy gamepaddal játszunk.

A Steamworks támogatásnak köszönhetően van még integrált multiplayer matchmaking (van offline is működő LAN), achievementek, barátlisták, automatikus frissítések, és az a lehetőség, hogy a felhőben tároljuk a mentésfájljainkat.