• A Telltale bejelenti új játékát a hétvégi Comic Conon
  • Ez nagy valószínűséggel a Batman 2. évada lesz
  • Aminek már a címét is tudni véljük
  • Sokan viszont a The Wolf Among Us folytatásában reménykednek
  • Erre viszont elég kevés az esély

Sokan vannak úgy, hogy az egyik, ha nem a legjobb Telltale-játék a The Wolf Among Us, aminek folytatására cirka három éve várunk. Ugyanakkor a Batman: The Telltale Series meglehetősen megosztotta a közönséget, se a történet, se a technika oldaláról nem tudott nagyot villantani, szóval valószínűleg a folytatást nem várják tömegek.

Nos, úgy tűnik, valamelyik folytatódni fog, és ezt a hétvégén San Diegóban megrendezésre kerülő Comic Conon fogják bejelenteni, a Telltale szakijai erről egy tweetben értesítettek minket. Hogy melyiket? Na, az jó kérdés.

A legvalószínűbb az, hogy a Batmant, ugyanis az új-zélandi korhatár besorolásért felelős szervezet honlapján feltűnt a Batman: The Enemy Within cím, aminek rendezőjeként Kent Mudle-t tűntették fel. Az úriember jelenleg a Telltale-nél dolgozik, ő volt a direktora a Batmannek, a Game of Thronesnak és a The Walking Dead: Michonne-nak is.

Ez az érv elég meggyőző, ugyanakkor vannak, akik inkább a The Wolf Among Us második évadában reménykednek. Erre az alapjuk sajnos nem olyan szilárd, mint a Batman folytatásé, sőt pusztán spekulációnak hívni sem dőreség. Merthogy az egész azon alapul, hogy a fenti tweetet a The Wolf Among Usban Bigby-t megszólaltató Adam Harrington retweetelte, és hát ez neki nem szokása.

Igen, mint írtam, nem túl sziklaszilárd elmélet. Ugyanakkor érdemes átfutni a Telltale tweetje alatti bejegyzéseket, túlnyomórészt a The Wolf Among Us képe fog felvillanni, és a szövegekben is sokszor belefuthatunk ebbe a címbe, míg a Batmant csak egyszer említik. Ez azért elég beszédes.

Én személy szerint egy Tales from the Borderlands folytatás bejelentésének örülnék. És ti melyik Telltale-sorozat következő évadát várjátok?