A már kapható, de nem túl nagy hullámokat keltő Shield és a hamarosan bejelentésre kerülő Shield Tablet után úgy néz ki, hogy az Nvidia egy komplett konzolt is szeretne építeni, természetesen az Android operációs rendszerre támaszkodva.

A BBC értesülései szerint az egyelőre név nélküli masina lelke a Tegra K1 chip lesz, amivel gond nélkül futtathatunk majd Androidra írt programokat, elsősorban játékokat. Ám a konzol nem csak ennyit tud majd: támogatni fogja az Nvidia Gamestream technológiáját, vagyis megoldott lenne az, hogy a gépen keresztül a tévékészülékünkre sugározzuk a PC-nken futó játékainkat, valahogy úgy, ahogy az a Shielddel vagy éppen a Steam in-home streaminggel már megoldott.

A Nvidia-konzol azonban már a megjelenés előtt hátrányból indulhat, Ed Barton elemző szerint ugyanis a gép, akárcsak a Shield, nehezen fog széles közönséget elérni, ha a fő funkciónak tekinthető játékközvetítéshez egy friss és költséges videokártyára van szükség. Ugyanakkor szerinte az is lehetséges, hogy az egész csak egy teszt lesz, felmérendő a piacot, azt, hogy a felhasználók mire vevők, ha az Androidról és a játékokról van szó. 

nvidia-tegra.jpg