Emlékeztek még John Romeróra? Tudjátok, ő volt az a sztárallűröktől szenvedő tervezőistenség, aki egykoron olyan legendás játékok felett bábáskodott, mint a Doom, vagy az első Quake. Pályatervezői kvalitásai máig utolérhetetlenek, noha egy idő után olyan nehéz volt vele együtt dolgozni, hogy kirúgták az általa (is) alapított id Software-től. Ez persze nem szegte kedvét, hisz ő és barátja, a szintén tehetséges Tom Hall új stúdiót alapított Ion Storm néven, melyet később szintén csődbe vitt a sok éven át készülő, és végül hatalmasat bukó Daikatana című FPS-sel 2000-ben. Romero a reklámkampány alatt azzal riogatta a gamereket, hogy mindenkit "a ribancává tesz", és bár ezért nemrégiben elnézést kért, tény, hogy az AAA-játékvilágba sosem tért vissza.

John Romero új brigádja ''régimódi RPG-re'' gyűjt pénzt
John Romero a 2011-es GDC-n

Persze, dolgozott ezen-azon, de pénzt csakis a telefonos és facebookos projektjeivel tudott kaszálni. Most viszont elege lett és úgy döntött, hogy Tom Hall, a Wizardry sorozatot megalkotó Brenda Brathwaite, és még megannyi lelkes visszatérő társaságában megrohamozza a Kickstartert, és elkészíti azt, amire a hardcore PC-sek vagy ezer éve várnak: egy klasszikus, régimódi szerepjátékot, az Old School Role-Playing Game-t!

A játékhoz Romeróék nem kevesebb mint egymillió dollárt kérnek, melyből egyelőre 31 ezer jött össze -- igaz, van még idő bőven (32 nap). Az Old School Role-Playing Game egyébként egy minden ízében az ősi címeket idéző program akar lenni. Több fajból és kasztból válogatva kell majd felépítenünk négyfős csapatunkat, és végigverekedni velük a véget nem érő dungeonök sorát, hogy a harcok alatt tapasztalati pontokat gyűjtve fejlesszük bajnokainkat. A készítők ambiciózus vállalkozása rengeteg teljesíthető küldetést, többféle befejezést, hatalmas, szabad világot, körökre osztott harcrendszert, egy elképesztően nehéz Super Hardcore Mode-ot, sőt, papír+ceruza adaptációt is ígér... szóval kb. mindent, amire a retrósok vágynak.

S hogy mindez mikor érkezne? Nos, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a fenti dolgok csak adott mennyiségű pénz ellenében válnak valóra -- pontos infókat a hivatalos oldalon lehet olvasni.