1993-ban jelent meg az id Software egyik legnagyobb dobása, a Doom, amin a két legendás John, Carmack és Romero dolgozott. Azóta persze minden megváltozott. Romero szinte teljesen eltűnt a videojátékok piacáról, maradandót utoljára a 2000-es Daikatanával alkotott – az más kérdés, hogy ez a játék nem jó értelemben volt maradandó. Carmack belehabarodott a VR-technológiába, az id Software meg már a Zenimax tulajdona. Talán csak az nem változott, hogy az id most is a Doomon dolgozik, igaz, ez már egy vadonatúj változat lesz.

Illetve kicsit másképpen is meg lett idézve a múlt: John Romero huszonegy év után újabb pályát készített a Doomhoz, mármint a legelsőhöz. Utoljára az Ultimate Doomhoz csinált új szintet, most pedig az eredeti egyik pályáját, az E1M8: Phobos Anomalyt alakította át, mintegy bemelegítés gyanánt – ami talán azt jelenti, hogy a jövőben újabbakkal is előáll.


Az immár Tech Gone Bad címen futó Doom-szint 2-4 fős kooperatív és deathmatch módra egyaránt felhasználható és egyszerűen letölthető a Dropbox oldaláról.