Habár a Resident Evil szerinte is egy jól sikerült sorozat lett, úgy gondolja, hogy a videojátékok filmre ültetése során a stúdiók a bankárok, a filmkészítők pedig a kockázatvállaló szerepét öltik magukra, amikor ilyen filmet akarnak készíteni. Úgy tűnik egyelőre egy film van, amely túljutott a problémán, és az nem más, mint az Uncharted: Drake’s Fortune.

"Úgy gondolom, hogy az Uncharted igazán sikeres lesz. Nagyon érdekes témát dolgoz fel, hiszen az antik tárgyak tolvajai mindenhol a világon előfordulnak, amikor pedig az egyes országok vezetői rájönnek, hogy milyen műkincseket loptak el tőlük, igyekeznek azokat visszaszerezni. Számos helyszínen megfordulunk majd a filmben, és rengeteg érdekes karaktert fogunk megismerni benne." -- beszélt Arad a készülő filmről.

Arad szerint a Metal Gear Solid filmre még legalább három évet várnunk kell -- hamarosan személyesen látogat el Kodzsima stúdiójába, hogy megvitassák a részleteket. A beszámolójához azt is hozzátette, hogy a Mass Effect-film még később, öt vagy hat év múlva jelenhet csak meg. Szerinte nagyon izgalmas ötlet az emberiségre úgy tekinteni, mint a galaxis legkevésbé támogatott, legkevésbé megbecsült fajára, ahol mi vagyunk az idegenek a többi faj szemszögéből. Nagyon tetszik neki az ötlet és úgy véli, sok munka lesz vele az elkövetkezendő években.

Avi Arad egyébként számos Marvel-képregény filmfeldolgozásánál látott el produceri teendőket, többek között neki köszönhetjük a Vasembert, az X-Men filmeket, a Pókembert vagy a Pengét.