A Crusader Kings 2 az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb grand strategy játék, így érthető, hogy a fejlesztésért felelős Paradox Interactive mindent megtesz a program életben tartásáért. Alig ocsúdhattunk fel a régi vallások köré szőtt The Old Gods DLC-ből, máris nyakunkon az újabb letölthető tartalom, mely a bibliai utalású Sons of Abraham címet viseli, és a jövő héten jelenik meg.

A kiegészítő két régóta áhított elemmel bővíti a Crusader Kings 2-t: megjelenik a zsidóság, mint játszható nép, és végre irányításunk alá vonhatjuk a pápaság kardinális bizottságát. A kampányban a monoteizmusé lesz a főszerep, a keresztények pápaválasztással, a muszlimok eltérő tanításokat valló iskolákkal, a zsidók pedig Izrael királyságának újraegyesítésével lépnek be a 9. századtól induló kampányba. Jól hangzik, nemde?

Crusader Kings 2: Sons of Abraham

És ez még nem minden, ugyanis a Crusader Kings 2 a Sons of Abraham DLC-vel egyetemben megkapja a 2.0-s frissítést, ami rengeteg dolgot változtat meg. Steam achievementek, Workshop támogatás, Ironman játékmód, vallási lázongások megjelenése várható, sőt, az anyák most már belehalhatnak a szülésbe, árnyalva kicsit a populáció alakulását. Ezek persze csak a nagyobb változások, a játék teljes patch leírása itt olvasható, és igen, nagyon-nagyon kimerítő, még a legkeményebb rajongók is csam ámulnak majd a száműzött (nem egyszer vicces) hibák végtelennek tűnő sora láttán.

A Crusader Kings 2: Sons of Abraham és a 2.0-s javítás november 18-án, tehát hétfőn jelennek meg a Steam áruházában.