• Július 30-án mutatják be Londonban a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarabot
  • Július 31-én jelenik meg könyvváltozatban annak átirata
  • Keménykötéses és digitális változat is lesz
  • Magyarországi megjelenésről egyelőre nem tudni

A Harry Potter-sorozatban eddig a filmek vezettek, hiszen míg a könyvekből hét készült, a moziban nyolc epizódot mutattak, miután a Harry Potter és a Halál ereklyéi című történetet Hollywood a biztosabb pénztermelés érdekében két részletben csinálta meg. Viszont – valószínűleg annyira nem meglepő módon – a könyvek a nyár folyamán felzárkóznak.

J. K. Rowling ugyanis nemrégiben Jack Thorne és John Tiffany segedelmével színpadra álmodta a hivatalos nyolcadik részt, a Harry Potter és az elátkozott gyermeket, amely tizenkilenc évvel veszi fel a történetszálat a roxforti csata után, vagyis a felnőtt Harry, Ron és Hermione kalandjait követhetjük nyomon.

A kétrészes színdarabot a londoni Palace Színházban adják július 30-ától, Jamie Parker (Harry), Paul Thornley (Ron) és Noma Dumezweni (Hermione) főszereplésével. És most jön a csavar: egy nappal a premier után a Harry Potter és az elátkozott gyermek megjelenik keménykötéses és digitális könyvváltozatban is. Persze ez nem valódi regény lesz, hanem a színdarab egy az egyes átirata. Arról még nem tudni, hogy Magyarországon megjelenik-e.

harry-potter-and-the-cursed-child.png