Akár hiszitek, akár nem, megtörténik: készül a Shaq-Fu szellemi folytatása, azé a játéké, amit sokan minden idők legrosszabb bunyós programjának tartanak. Csakhogy a Shaq-Fu: A Legend Reborn nem sima verekedős cím lesz, hanem rajzfilmes brawler, öniróniától csöpögő humorral és látványos kombókkal. A program egyelőre csak PC-re készül, és egy IndieGoGo kampány függvénye, hogy lesz-e belőle valami. Ha viszont elég pénz gyűlik össze rá, akár még Xbox One-on és PS4-en is pofozkodhatunk Shaq-kel a kínai negyedben.

És hogy mennyi az annyi? Nos, Shaq játékáért 450 ezer dollárnak kellene összegyűlnie, ebből pedig még nagyon sok hátra van (igaz, még több mint egy hónapig él a kampány). Ennyi pénzért egy 29,99 dolláros áron kapható PC-s változat jár majd, de 775 ezernél prev-gen, 1,62 milliónál pedig új konzolos portok is lesznek. Na, nem mintha utóbbi fenyegetne bennünket.

A játékot a Big Deez Productions nevű csapat készíti, amely ipari veteránokból állt össze; van, aki Killzone-t fejlesztett évekig, más Halót, megint más Street Fightert. A srácok állítása szerint, bár Shaqnek nagyon sok pénze van (az okosok félmilliárd dollárra becsülik a sportlegenda vagyonát), és szerepet vállal mind a játékban, mint a marketingmunkában, csak úgy puszira nem fogja állni a fejlesztést, mert előtte tudni akarja, hogy érdekli-e a dolog az embereket egyáltalán (hogy ez a filozófia hol mond ellent a fentebb tárgyalt konzolváltozatok pénzhatárának, inkább ne firtassuk).

Shaq hangját, arcát, sőt, mozgását adja a Shaq-Fu: A Legend Rebornhoz, és ha valaki elég pénzt fizet a játékért, még vacsorázni is hajlandó az adakozó kedvű rajongókkal. Na, meg videókban szerepel, merchanise-cuccokat készíttet és szignál, meg minden efféle jófej dolgot bevállal. És hogy a játék jobb lehet-e hírhedt elődjénél? Mindenképp: azért egy bunyós akciójátékot, ami nem veszi komolyan magát, csak nem szúr el egy tapasztalt arcokból álló csapat.

A Shaq-Fu: A Legend Reborn megszületése érdekében itt lehet pénzt ajánlani.