Pontos megjelenési dátumot kapott az Europa Universalis 4 első kiegészítője, mely a Conquest of Paradise címet viseli, és egy véletlenszerűen generálódó Amerikába repíti el a grand strategy műfaj szerelmeseit. A játékban bármely tenger közeli európai civilizációval elindulhatunk egy indiai út feltérképezésére, hogy teljesen véletlenül belefussunk az amerikai kontinensbe (pont úgy, ahogy az a valóságban is történt).

Csakhogy a fejelsztők szerint Amerikát mindenki ismeri, ez pedig megöli a tényleges újdonság élményét. Ezért aztán kitalálták, hogy a játék minden egyes kampányban véletlenszerűen generálja le az Újvilágot, annak méretével, formájával és felépítésével egyetemben. Lesznek persze soha nem változó faktorok, mint az őslakosok, a konkvisztádorok vagy az Europa Universalis 4-ben eddig is létező, csak épp jelentősen kibővülő kolonizációs játékrendszer. Bár a véletlenszerű Amerika ötlete kicsit ellentmond a Paradox eddigi, relatíve reális törekvéseivel, a dolog segít felfrissíteni a programot (és mellesleg opcionális, köszi a kiegészítést DanteHUN-nak).

Az Europa Universalis 4: Conquest of Paradise január 14-én jelenik meg, szóval a rajongóknak már nem kell sokat várniuk az első DLC-re. Alant trailert is láthattok.