Végre hivatalos megjelenési dátumot kapott a grand strategy műfajt képviselő Europa Universalis IV. A kizárólag PC-re érkező, körökre osztott és valósidejű játékelemeket egyaránt felvonultató program augusztus 13-án kerül boltokba.

A játék máris előrendelhető, és akik így tesznek, ingyen DLC-jutalomban részesülnek, a 100 Years War Unit Pack formájában, mely -- nevéből adódóan --  a százéves háborúra koncentrál (egyéb DLC-szerzési módokról errefelé tájékozódhattok). Alant a hivatalos trailer is megtekinthető, és bár ránézésre nem fejlődött sokat a program, mégis egy összetett, gondolkodtató alkotást várhatunk, mely Linuxon és Mac OS X-en is elindítható lesz.

A kampány 1444-től a késő 18. századig dolgozza fel az újkori Európa történelmét, még kidolgozottabb gazdasági és diplomáciai szimuláció és 3D-s térképek használata mellett. Az Europa Universalis IV a tartalmas, alternatív történelmi döntéseket is támogató kampányon túl 32-fős multiplayert is tartalmaz, egy-egy meccs akár hetekre lekötheti a játékosokat.

Europa Universalis IV -- Megjelenés: 2013. augusztus 13. Gépigény: 1 magos 2400 MHz CPU, 2 GB RAM, SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB VGA, 2 GB HDD