• Július 24. és augusztus 2. között rendezik az ESA Summer Online 2020 speedrun-fesztivált
  • Ennek fő eseménye egy Doom Eternal speedrun-verseny lesz

A villámgyors végigjátszások kedvelői számára mozgalmas lesz a nyár második fele, hiszen augusztus 16. és 23. között jön a Summer Games Done Quick 2020, ezt megelőzően pedig lesz egy másik esemény is, az ESA Summer Online 2020, ahol szintén egy héten keresztül nézhetjük majd a speedrunokat, méghozzá július 24. és augusztus 2. között.

A speedrun-fesztivál – melynek során a svéd Alzheimer-alapítvány, az Alzheimerfonden számára kívánnak adományokat gyűjteni – fő eseménye a Break the Record Live verseny lesz, ahol a Doom Eternalt próbálják majd minél gyorsabban végigjátszani a résztvevők. A selejtezők már elkezdődtek, az élő fináléban pedig a hét leggyorsabb speedrunner vehet majd részt.

Az esemény fő támogatója a Kaspersky lesz, a kiberbiztonsági cég ugyanis – a jótékonykodás mellett természetesen – szeretné hangsúlyozni, hogy termékeik immáron a játékos igényeknek is megfelelnek.

„A Kaspersky jól tudja, milyen fontos a gyorsaság, és azt is jól tudja, hogyan lassul le a játék, ha a feldolgozó egységek kapacitását lefoglalják az antivírus-szoftverek. Folyamatosan dolgozunk a megoldásaink továbbfejlesztésén a zökkenőmentes játékélmény biztosítása érdekében, és a legismertebb fogyasztói termékeinket úgynevezett „játékmóddal” kínáljuk – ez egy olyan funkció, amely kevesebbet vesz el a CPU kapacitásából játék közben, így megszakítás nélküli játékélményt biztosít. Izgatottan várjuk, hogy az ESA és a speedrun-közösség segítségével többet tudhassunk meg arról, hogyan fejlesszük tovább a kiberbiztonsági termékeinket a játékosok szélesebb köre számára. Az ESA-eseményeket kísérő jótékonysági célok támogatása is fontos számunkra, továbbá hiszünk abban, hogy közösen jobbá tehetjük a világot” – mondta Andrew Winton, a Kaspersky marketingért felelős alelnöke.

Természetesen a szervezők is örülnek, hogy egy ilyen partner csatlakozott hozzájuk, hiszen így még több embert érhetnek el, ezzel is erősítve az adománygyűjtést.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kasperskyvel együttműködve világszerte még több ember számára adhatunk betekintést a speedrun versenyek izgalmaiba. A világ legnagyobb kiberbiztonsági gyártójával való együttműködés nagyon sokat jelent az ESA számára, valamint rendezvényeink jótékonysági céljai sikerességének szempontjából is. Az együttműködés emellett új lehetőségeket nyit és kiszélesíti a világot az egész speedrun-közösség előtt” – nyilatkozta Andrew Bell, az ESA producere.