Az angliai Reef Entertainment és a Creative Distribution csapata sikeresen szerezte meg a francia StudioCanaltól a Rambo-játéklicenceket, így most már lehetőségük van nem is egy játékot elkészíteni Sylvester Stallone híres filmsorozata alapján.

„Nagy rajongója vagyok a Sylvester Stallone-filmekenek, így mikor lehetőségünk adódott arra, hogy megszerezzük a Rambo-játékjogokat a StudioCanaltól, két kézzel ragadtuk meg ezeket.” -- Peter Rezon, a Reef Entertainment vezérigazgatója.

Az első Rambo-játék a tervek szerint valamikor jövő nyáron fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. A fejlesztők igyekeznek megragadni a széria durva, és akcióban gazdag stílusát, ám azt még nem voltak hajlandóak elárulni, hogy pontosan miről szól majd a program, de két lehetőségük is van: vagy feldolgozzák az egyik filmet a négy közül, vagy egy új helyszínre viszik John Rambót.

„A negyedik film sikerét követően, és a nyáron esedékes Expendables 2 megelőző egyre nagyobb akciófilm-étvágy miatt jó ötlet most kezdeni valamit ezzel a licenccel.” -- Craig Lewis, a Reef Entertainment kereskedelmi igazgatója.

Az eddig 600 millió dollár bevételt termelő sorozat alapján készülő játék során egyébként nem lesz hiány vérből és akcióból, Rambo ugyanis négy film alatt 438 embert ölt meg, s érdekes módon, az első filmben csak egy ember életét oltotta ki, a negyedik felvonásban viszont már 236 katonáét.

Jövőre jön egy Rambo-játék!