A Comic Con egy megkerülhetetlen esemény manapság és a legklasszabb dolog, hogy már Budapesten is megrendezik évről-évre. A Budapest Comic Con 2024 épp most a hétvégén, május 18-19-én zajlott le és persze mi is kilátogattunk, hogy megnézzük, mit tud az esemény immár három csarnokban, több mint 17.000 négyzetméteren. Bár pontos számokat még nem tudni, de rengeteg ember jött el, érzésem szerint jóval több, mint legutóbb és ez is jól példázza, hogy az esemény mennyire kezdi kinőni magát idehaza is.

441195230180343510009419901289139568905112211n.jpg

Hatalmas élmény volt az is, hogy a sztárokat testközelből lehetett látni. Deep Roy, Erick Avari és Eric Roberts mellett eljött Jerome Flynn a Trónok harcából, Clive Standen a Vikingekből, és Afshan Azad a Harry Potter filmekből. Kifejezetten érdekes színpadi programokat sikerült összeválogatni, például vasárnap szó esett az AI-ról a filmgyártásban, de azok is megtalálhatták a számításaikat, akik a képregények vagy a társasjátékok miatt látogattak ki. Természetesen dedikáltatni is lehetett, nekem pedig alkalmam nyílt egy-két kedvenc képregényrajzolómmal váltani pár szót. Persze lehetett vásárolni is: figurák, ruhák, ajándékok és megannyi más várta az érdeklődőket az árusoknál, pár Assassin’s Creed-könyvet gyorsan be is zsákoltam.

cc2024.jpg

Kifejezetten tetszett, hogy mennyi érdekes programot sikerült beiktatni. Volt VR, kihelyezett konzolok, az OGEX csarnokában pedig retro-konzolokon pöröghetett például a Sonic 3 vagy a Super Mario. Mindig nagy öröm számomra, ha látom, ahogy a mai korban is maguk elé vonzanak ezek a játékok kicsiket és nagyokat egyaránt. Akadt egy jókora kijelzős Pac-Man is, amit le is fotóztam, annyira megtetszett (lásd fenn). Poén volt még, hogy a hadsereg kihozott legalább 2-3 csapatszállítót, amikbe be is lehetett ülni és forgatni a lőtornyot. Iszonyatosan menő belülről egy ilyen járgány, én is csak tátottam a számat. Eleinte kicsit tartottam attól, hogy túl nagy lesz a tömeg és hering-módjára fogunk tömörülni, mint a képregénybörzéken Kőbányán, viszont szerencsére nagyon jól el lettek osztva a programok és bármikor ki lehetett ugrani a friss levegőre vagy pihenni egy frissítő mellett a food-truckok tövében. A Budapest Comic Con tehát 2024-ben is lazán hozta a kötelezőt és mi már alig várjuk, hogy a jövőre esedékes, következő rendezvényen is ott lehessünk! Ugye ti is jöttök?

A Budapest Comic Con hivatalos weboldala