Az idei évben társrendezvényként csatlakozott a Radiocafé Board Game Expo fog helyszínt adni a Magyar Társasjátékdíj díjátadójának is! Az ünnepségre a megnyitó után, szombaton 11:00-kor fog sor kerülni, melyet követően a vendégeknek lehetőségük lesz kipróbálni a díjnyertes játékot.

bge-dij.png

A BCC számára mindig fontos volt a magyar képregénykultúra fejlesztése, így idén több erre fókuszáló kezdeményezésre is sor kerül a május 18-19-es hétvége folyamán. Az idén tragikus hirtelenséggel elhunyt Futaki Attila emléke és munkássága előtt tisztelegve először kerül átadásra a Mastercard Budapest Comic Conon a Futaki-díj, mely egyfajta olvasói közönségdíj, ahol a képregény-rajongók a “Legjobb magyar képregény”, illetve a “Legjobb magyarul megjelent külföldi képregény” kategóriában jelölhették kedvenc alkotásaikat. A díjátadóra és az azt követő megemlékezésre 16:30-tól kerül sor szombaton, a Mastercard Nagyszínpadon.

futakidij.jpg

Emellett közel 100 külföldi és magyar árussal találkozhatnak a látogatók az MVM Artist Alley-ben, illetve egy olyan különleges kiadvány megvásárlására is lehetőség lesz a Merch shopban, melyet közel 20 magyar képregényalkotó egyedi munkáiból állítottak össze a szervezők. Az amatőr művészek is teret kapnak a rendezvényen, akik több kategóriában is nevezhettek a különböző művészeti ágakban meghirdetett versenyeken. A Watchmen rajzpályázatra beérkezett több mint 100 munka közül a legjobbat maga az alkotó, John Higgins értékelte. A nyertesek megtekinthetők a BCC Facebook oldalán.

bcchungexpoterkep.jpg

A hétvége folyamán, a Hungexpón megrendezésre kerülő négy rendezvény színpadi programja is véglegessé vált. A Filmio által támogatott Magyar Filmszínpad szombati napján megrendezésre kerül a "Célkeresztben a S.E.R.E.G" panelbeszélgetés, ahol további új információkat tudhatunk meg az idén bemutatásra kerülő sorozatról. Ugyanitt vasárnap pedig olyan kulisszatitkokat feszegető beszélgetésekbe kaphatnak betekintést az érdeklődők, mint a "Nemzetközi produkciók Magyarországon". Ha pedig valaki a Comic Con falain kívül is szerencsét próbálna, olyan érdekes színpadi programokba is belefuthat, mint a TableTalk Podcast előadásai a Radiocafé Board Game Expón, vagy épp a KoreaON Kultúrális Fesztiválon fellépő világhírű Maytree társulat acapella koncertje.