• Várhatóan július elején újraindulnak Colin Trevorrow filmjének munkálatai az Egyesült Királyságban
  • A Universalnál azzal indokolták a döntést, hogy a járvány csillapodása miatt mostmár elérkezettnek látták az időt, hogy szigorú biztonsági intézkedések mellett folytassák a forgatást
  • A tervezett 20 hétből eddig 4-et sikerült teljesítenie a stábnak a márciusi leállásig
  • A bemutató időpontja továbbra is 2021. június 11.

A film producere pár héttel ezelőtt árulta el, hogy nem a Jurassic World: Dominion lesz a franchise befejező epizódja, most pedig ismét friss hírek érkeztek a produkció háza tájáról. Bár egyelőre nem tudni működő vakcináról, a forgatások lassan újraindulnak szerte a világon. A Universal is úgy döntött, hogy várhatóan július elején újrainditják a Jurassic World harmadik részének forgatását, amely Angliában zajlik. A tervezett 20 hetes munkából 4 hetet sikerült teljesítenie a stábnak a COVID-19 járvány felbukkanása előtt. A projektben résztvevő stábtagok szigorú biztonsági idézkedések mellett térhetnek majd vissza a Szigetországba. 

A franchise élén jelenleg Colin Trevorrow áll, aki az első és a harmadik részen is direktorként dolgozott és dolgozik jelenleg is, de a második epizód szkriptjéért is ő felelt, míg az első trilógiát rendező Steven Spielberg ezekben projektekben producerként vett részt. A harmadik rész főszerepben egyébként ismét Chris Pratt és Bryce Dallas Howard lesz látható, illetve a Jurassic Park-filmek eredeti triója, Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum is visszatérnek. A bemutató dátuma hivatalosan továbbra is 2021. június 11.

Jurassic World: Fallen Kingdom