A nyár berobbant, a hőség sokakat megvisel, a szerencsések egy tó/tenger partján hűsölhetnek, azok pedig, akik nem rendelkeznek már szabadsággal, pihenésképpen játszhatnak a szoba hűvősében egy pohár hideg üdítő/bor/sör (a megfelelőt tessék kiválasztani) társaságában. Július kifejezetten jó hónap volt a PS Store-ban, hiszen remek címek jelentek meg, de ezek közül jó néhány játék nagy visszatérő. Lássuk, melyek voltak július figyelemre méltó programjai.

A Plague Tale: Innocence (PS5)

A Plague Tale egy újrakiadás, amelyben 2019 egyik legjobb történetorientált játékát köszönthetjük PS5-ön. Az Asobo Studios alkotása a középkorba, annak is egyik legkegyetlenebb időszakába, a százéves háború korába vezeti el a játékost. A főszereplője két gyermek, egy lány és egy fiú, akiknek együtt kell menekülniük az inkvizíció és a sötétből előtűnő patkányhordák elől. A játék érzelmi hullámvasutat kínál, egy remek történetet, néha lenyűgöző, néha sokkoló hangulatot, ezt pedig mindenkinek át kell élnie egyszer. Mivel a program még pár napig a PS Plus részeként húzható be, érdemes kosárba tenni, kipróbálni, hiszen egy olyan utazásra hív, amelyet nem lehet egykönnyen elfelejteni.

F1 2021

A Forma-1 idei szezonja már hónapok óta tart, de a versenyautók pilótaülésébe – virtuálisan – csak ebben a hónapban ülhettünk be. A Codemasters sorozata az elmúlt években egyenletes minőséget kínált. Az autóversenyek rajongóinak idén is érdemes istállót választaniuk, hiszen a sztorimód kifejezetten kellemesen sikerült, igaz, a gépi ellenfelek lehetnének okosabbak is. Igazán jó játékká az F1 2021 majd akkor válik, ha megkapja az összes ingyenes frissítését, ez pedig csak idő kérdése.

Frostpunk: The Complete Collection

Szerencsére az utolsó jégkorszakba Roland Emmerich 2004-es filmjében, a Holnaputánban tekinthettünk bele, a Frostpunkban pedig kipróbálhattukuk azt, hogy milyen a jégkorszakban építkezni egy narratíva vezérelt kihívás-sorozatban. A Frostpunk: The Complete Collection az alapjátékon kívül az összes megjelent DLC-t tartalmazza, ráadásul igen jutányos áron.

Sid Meier’s Civilization 6: Platinum Edition

Utolsó játékunk is egy visszatérő, a Sid Meier’s Civilization sorozat legutóbbi része, szám szerint a hatodik. A pakk kedvezményes áron kínálja az alapjátékot az összes letölthető tartalmat, plusz a megjelent kiegészítőket, na meg a „csak mégy egy kört” érzést. A csomag több száz órányi tartalmat kínál, stratégia rajongóknak kötelező cím, különösen a kért áron.