2004 végén Warren  Spector és több társa elhagyta az Ion Stormot, hogy megalapíthassák ezt a független játékstúdiót, ahol olyan játékokon dolgozhatnak, melyek képesek újítani a PC- és a konzolpiacon is. Sok pletyka keringett arról, mi is lesz az első játékuk, de néhány hete nyilvánosságra hozták: a Ninja Gold viseli először a csapat nevét. A történetből csak az alapszituáció derült ki, miszerint a főszereplő nindzsa felfedezi, hogy az orosz maffia és a jakuzák benne vannak egy nagy dél-afrikai aranyszállítmány elrablásában. A Junction Point Studiosnál mindenki azért dolgozik, hogy olyan játékokat alkossanak, melyek a játékossal együtt mesélik el a történetet. A kreativitás és a minőség mindenek felett áll. Ez utóbbiba az újító és csiszolt játékmenet, illetve az optimalizált motor is beletartozik.

Junction Point frissülésMikor 2004 novemberében Spector és Art Min megalapította a stúdiót (hivatalosan 2005 januárjában jegyezték be), még csak alig több mint féltucat ember csatlakozott, ám hamarosan kétszeresére nőtt a létszám, majd az elmúlt években ismét megduplázódott, így most 21 főt számlálnak, beleértve a gazdasági ügyekkel foglalkozó 1-2 embert is. A csapat tele van veterán fejlesztőkkel, akik olyan játékokon dolgoztak, mint a Deus Ex, a Thief vagy az Ultima sorozat, a Freelancer, a Star Wars: Galaxies és a Medal of Honor széria, de voltak akik a BlackSite: Area 51 tervezésében is részt vettek (ez Harvey Smith, szintén ex-Ion Storm veterán), hogy csak a legismertebb neveket említsem. Előző munkaadóik közt szerepel például az Origin, a Looking Glass, az EA, a Sony Online Entertainment, a Digital Anvil, az NC Soft vagy például a Midway. Természetesen ifjú titánokat is találni, akik itt szeretnének berobbanni a játékiparba. Ennek a fantasztikus társaságnak akár ti is a tagjai lehettek, ha a JPS honlapján feltüntetett kritériumoknak megfeleltek.

Az Austinban található JPS gárdája bevallottan játékrajongókból áll, legyen az számítógépes-, konzolos-, táblás- vagy éppen kártyajáték, mindegy, csak játék legyen. A környékük is gyönyörű, van a közelükben teniszpálya, kosárpálya, uszoda és egy mozi is. Warren Spector pedig néhány száz méterre lakik az irodától, nem is irigykednek rá a többiek... Dolgoztak már több elismert fejlesztőcsapattal is, eddig még be nem jelentett címeken, melyekről természetesen nem beszélhetnek, és létrehoztak néhány saját projektet is, a már említett Ninja Goldot és még egy, a műfaj határait eltörölni kívánó fantasy-játékot. Ennél kevesebb infót a honlapon már csak a Games menü alatt találunk.

Junction Point frissülésEgyelőre ennyit lehet tudni a csapatról, mely Warren Spector szavaival élve "mikor végre bejelentik, min is dolgoznak, a fél világ ezt gondolja majd, megőrültek, de a másik fele a legkirályabb dolognak nevezi majd a szeletelt kenyér kitalálása óta, most nem nagyszerű dolog ez?". A találgatóknak azt üzenik, részben igazuk van, de az egészet tekintve nagyot tévedtek. Talán túlságosan is élvezik ezt a titkolózást a srácok, de aki még többet akar róluk tudni, az látogasson el a Juntion Point honlapjára, ahol a bemutatják a csapat tagjait. Amíg nem hoznak nyilvánosságra többet a játékaikról, nézzétek meg a korai koncepciórajzokat, és olvassátok el Spector blogját!