A december elején megjelent Just Cause 3-hoz nem készült többjátékos szekció, mivel az Avalanche Studios szakemberei a történetre és az eddigi legnagyobb, számtalan lehetőséget magában foglaló nyitott világ aprólékos megalkotására koncentráltak a játék fejlesztése során.

Ám hogy ne maradjunk izgalmas többjátékos lehetőségek nélkül arról a Just Cause-széria lelkes és roppant tehetséges tagjai gondoskodnak, ugyanis - csakúgy mint az előző epizód esetében - saját szakállukra elkészítik a multiplayer részleget a programhoz. A modifikáción már a program megjelenése óta dolgoznak a srácok, így olyan jól állnak a fejlesztéssel, hogy egy trailert is össze tudtak állítani hozzá.

A Just Cause 2-höz készült JC2-MP névre keresztelt mod igen népszerű és roppant szórakoztató volt, az előzetes alapján pedig az új részhez hegesztett tartalom is hasonlóan minőségi munka lesz. A csapat mindenesetre nagyon várja már, hogy végre a közösség rendelkezésére bocsájthassa az új játékmódot, igaz, azt még nem látják, hogy pontosan mikorra készülnek el vele teljesen, de a fejlesztés vége felé közeledve gyakran jelentkeznek majd új információkkal ez ügyben.

Természetesen az Avalanche Studios nem bánja a dolgot, sőt, Christofer Sundberg, a cég egyik társalapítója azt is elárulta, hogy ezúttal kiemelet figyelmet fordítottak a Just Cause 3 programozása során arra, hogy könnyű legyen modifikációkat gyártani a játékhoz, és a későbbiek folyamán is minden támogatást megadnak majd a modder-közösség számára a színvonalas tartalmak készítéséhez.