Tegnap adtunk hírt róla, hogy egy jól értesült blogger szerint a Bethesda felvásárolta a Stalker sorozat jogait -- ezzel egy olyan fúzió jönne létre, ami minden bizonnyal a sztalkermániások legnagyobb álmát váltaná valóra, hisz végre igazi AAA szintre emelkedne a sorozat. Egyszer egyébként volt már szó a dologról, akkor a Bethesda tagadott, és bár tegnap kijelentették, hogy nem fogják kommentálni a pletykákat, most mégis ezt tették, igaz, nem hivatalos úton.

A sorozat PR-osa, Joe Mullin addig-addig bombázta levelekkel a Bethesdát, míg az ottani (meg nem nevezett) kollégája azt nem válaszolta neki, hogy "Nem beszéltük ezt már meg egyszer áprilisban?", jelezve, hogy a kiadó, bár nem akar nyilatkozni, kitart amellett, hogy nem vásárolja fel a jogokat. Mullin annyit reagált minderre, hogy nem szabad bedőlni a nem hivatalos forrásból származó híreknek, mert legtöbbször csalódás a vége. Ti még reménykedtek?

A képek és az adatlap a sokági fejlesztett, ám idén leállított Stalker 2-ből valók. A volt GSC GameWorld ma már Vostok Games cégér alatt dolgozik egy free-to-play MMOFPS-en, a hasonló témájú Survariumon.